سرپرست ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان با تأکید بر اینکه جشنوارهها تأثیر شگرفی بر جذب گردشگر دارند گفت: بنا داریم رویدادهایی نظیر جشنواره نان را توسعه دهیم تا به واسطه آن علاوه بر فرآهم آوردن فضای شاد و مفرح برای مردم، جذب گردشگر را نیز به نحو مطلوب انجام دهیم.
در آیین پایانی جشنواره نان بهبهان مطرح شد؛
جشنوارهها تأثیر شگرفی بر جذب گردشگر دارند
سرپرست ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان با تأکید بر اینکه جشنوارهها تأثیر شگرفی بر جذب گردشگر دارند گفت: بنا داریم رویدادهایی نظیر جشنواره نان را توسعه دهیم تا به واسطه آن علاوه بر فرآهم آوردن فضای شاد و مفرح برای مردم، جذب گردشگر را نیز به نحو مطلوب انجام دهیم.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری خوزستان، آئین اختتامیه جشنواره نان که از 18 آذرماه 97 در خانه تاریخی محسنی آغاز شده بود، شب گذشته (شنبه 24 آذرماه) با حضور شهردار بهبهان، برخی اعضای شورای این شهر، سرپرست ادارهکل میراث فرهنگی خوزستان، مدیر روابط عمومی صندوف احیاء و بهرهبرداری از اماکن تاریخی سازمان میراث فرهنگی و سرپرست معاونت گردشگری خوزستان برگزار شد.
در این جشنواره که توسط صندوق احیاء و بهرهبرداری از اماکن فرهنگی تاریخی سازمان میراث فرهنگی و به عنوان نخستین جشنواره فرهنگی بناهای تاریخی سراسر کشور برپا شده بود، بازدیدکنندگان شاهد برنامههای متنوعی از جمله نمایشگاه صنایع دستی و میراث ناملموس و ارائه غذاهای سنتی این شهرستان در راستای احیا آیینها و آداب و رسوم و معرفی هرچه بیشتر جاذبههای گردشگری برای گردشگران و علاقمندان بودند.
در روز پایانی این جشنواره که تا ساعات اولیه بامداد امروز (یکشنبه) با استقبال پرشور ادامه داشت، بازدیدکنندگان شاهد برنامههای فرهنگی متنوعی از جمله اجرای موسیقی سنتی محلی توسط گروه "نغمه"، شاهنامهخوانی توسط آیدا کودک خردسال بهبهانی، اجرای ورزشهای زورخانهای و بومیمحلی، اجرای موسیقی گویشی بهبهان توسط عبدالله تجلی، متلکخوانی توسط الهام بهادرقنواتی و شاهنامه خوانی توسط فرود خوردستان هنرمند پیشکسوت بودند.
همچنین شلشلو ( یک نوع نان سنتی بعنوان میان وعده)، گوینه ( یک نوع غذای سنتی و مقوی که از بلغور گندم و گوشت و لوبیا تهیه می شود)، برزنگگ (صبحانه مخصوص)، حره ( آش فوقالعاده خاص و بسیار مقوی مخصوص شهر بهبهان)، کباب شامی، شیرینیهای محلی و آبگوشت از جمله غذاهایی بودند که در طول برگزاری جشنواره و نیز شب پایانی آن در منوی غذایی خانه محسنی قرار گرفت و به بازدیدکنندگان و گردشگران ارائه شد.
در بخشی از مراسم اختتامیه این جشنواره، سیدحکمتالله موسوی سرپرست ادارهکل میراث فرهنگی خوزستان خوشبختانه خانه محسنی که یکی از بناهای ثبت ملی است و در سالهای گذشته کارهای مرمت و احیاء آن به اتمام رسید و در ادامه توسط سرمایهگذار این بنا، خانم ملکتاج اعتبار، به عنوان سفرهخانه سنتی به واسطه صندوق احیاء و بهرهبرداری از اماکن تاریخی به بهرهبرداری رسید و به صورت رسمی نیز با جشنواره نان کار خود را آغاز کرد.
او در ادامه با اشاره به نام این جشنواره که "نان" بود افزود: در شهرستان بهبهان 12 تا 15 نوع نان مختلف در شهر و روستاهای این شهرستان پخت میشود و همین تنوع بهانهای شد تا جشنوارهای با این مضمون برگزار شود.
سرپرست ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان با بیان اینکه برگزاری چنین جشنوارهای در جذب گردشگر و ایجاد فضای گردشگری در بهبهان که دارای گویشها، فرهنگهاو خردهفرهنگهای مختلف و دارای شزایط اقلیمی مناسب میباشد، بسیار مؤثر است گفت: این عوامل در کنار وجود مردم فرهنگدوست و مهماننواز بهبهان باعث ایجاد فضایی خواهد شد تا این شهرستان جذب حداکثری گردشگر را داشته باشد.
وی عنوان کرد: شهرستان بهبهان بناهای تاریخی ارزشمندی را دارا است و علاوه بر این دارای بافت تاریخی بسیار خوبی نیز میباشد که تکبناها و بناهای ارزشمندی را در دل خود جای داده است که میتوان با برنامهریزی و کمک بخش خصوصی و نیز حمایت صندوق احیاء و بهرهبرداری از اماکن تاریخی تعداد بیشتری از این بناها را مرمت و وارد چرخه بهرهبرداری کنیم تا به واسطه آنها بتوانیم حوزه گردشگری را نیز تقویت و توسعه کنیم.
موسوی گفت: ما در خوزستان دارای شش بافت تاریخی مصوب هستیم که علاوه بر اینها تعیین محدوده و ضوابط مداخله در بافت را نیز داریم .
او بافتهای دزفول، شوشتر، اهواز، آبادان، رامهرمز، بهبهان و بافت صنعتی مسجدسلیمان را بسیار مستعد دانست و افزود: این بافتها قابلیت احیاء و بهرهبرداری را دارا هستند و ما آمادگی کامل را داریم تا با تأمین تسهیلات مورد نیاز، خدمات فنی و مهندسی را از طریق تجریه مرمتکاران نسبت به این بناها ارائه دهیم و مجوزهای مورد نیاز جهت بهرهبرداریهای فرهنگی را در اختیار متقضیان و بهرهبرداران قرار دهیم .
سرپرست ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان با تأکید بر اینکه جشنوارهها تأثیر شگرفی بر جذب گردشگر دارند تصریح کرد: بنا داریم رویدادهایی نظیر این جشنواره را توسعه دهیم تا به واسطه آن علاوه بر فرآهم آوردن فضای شاد و مفرح برای مردم، جذب گردشگر را نیز به نحو مطلوب انجام دهیم.
وی اضافه کرد: تقاضا میکنم تمام مردم، مدیریت شهری و مدیریت کلان استان نیز ادارهکل میراث فرهنگی را حمایت کنند تا بتوانیم شاهد توسعه چنین رویدادهایی باشیم.
در ادامه صانعی، مدیر روابط عمومی صندوق احیاء و بهرهبرداری از اماکن تاریخی سازمان میراث فرهنگی، نیز با ابراز خرسندی از حضور در خوزستان و در جمع مردم بهبهان گفت: این صندوق کار واگذاری ابنیه تاریخی به بخش خصوصی را برعهده دارد.
او ادامه داد: اعتقاد ما بر این است که بهترین راه برای حفظ بناهای تاریخی، واگذاری آنها به خود مردم است چراکه حفظ بناها جز با راه افتادن جریان زندگی در آنها میسر نخواهد شد.
مدیر روابط عمومی صندوق احیاء و بهرهبرداری از اماکن تاریخی سازمان میراث فرهنگی با ابلاغ سلام جانفشان (مدیرعامل صندوق احیاء و بهرهبرداری از اماکن تاریخی سازمان میراث فرهنگی) به مردم بهبهان افزود: این صندوق برنامههای خوبی را برای استان خوزستان و شهرستان بهبهان دارد که به یاری خدا در آیندهای نزدیک آنها را عملی خواهد کرد و به زودی شاهد خبرهای خوشی دراین زمینه خواهیم بود.
همچنین پیمان نبهانی معاون گردشگری خوزستان در این مراسم با بیان این که صندوق احیاء در خوزستان پروژههای موفقی را رقم زده است، گفت: خانههای محسنی بهبهان، کاروانسرای افضل و خانه مستوفی شوشتر از جمله تجربههای موفق این استان هستند که به اقتصاد بومی و معرفی پتانسیلهای گردشگری و فرهنگی خوزستان کمک شایان توجهی کردهاند.
او افزود: در سال جاری دو جشنواره فرهنگی با محوریت بناهای تاریخی احیاءشده صندوق احیاء در استان برگزار شده است و در قالب برپایی این جشنوارهها گردشگری تاریخی و غذا، میراث ناملموس و صنایع دستی خوزستان در سطح قابل توجهی معرفی شده است.
در پایان این جشنواره با اهدای لوح تقدیر از تمام دستاندرکاران برگزای این جشنواره قدردانی شد.