آخرین به روز رسانی: پنج شنبه 6 اردیبهشت 1403
آخرین به روز رسانی: پنج شنبه 6 اردیبهشت 1403
سه شنبه 18 دی 1397
کد خبر: 2828
تعداد بازدید: 192

پاسخ میراث فرهنگی خوزستان به انتشار خبر تخریب مقبره تاریخی سید محسن مشعشعی

در پی درج اخباری درخصوص تخریب مقبره سیدمحسن مشعشعی، رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دشت‎آزادگان و هویزه توضیحاتی در این‎باره ارائه کرد.

پاسخ میراث فرهنگی خوزستان به انتشار خبر "تخریب مقبره تاریخی سید محسن مشعشعی"

 

 

 

 

 

 

در پی درج اخباری درخصوص تخریب مقبره سیدمحسن مشعشعی، رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دشت‎آزادگان و هویزه توضیحاتی در اینباره ارائه کرد.

 

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل اداره‎کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان، درپی درج اخباری مبنی بر تخریب مرقد تاریخی سیدمحسن مشعشعی در برخی از رسانهها، علی عبیاوی سرپرست اداره میراث فرهنگی دشت آزادگان و هویزه در ابتدا ضمن نفی تخریب هرگونه آثار باستانی تأکید کرد که بقعه سیدمحسن مشعشعی دارای پیشینه تاریخی پانصد ساله است که در محل اصلی و بدون هرگونه جابجایی و یا تخریب همچنان پابرجا است.

 

او در ادامه عنوان کرد: اما دیواره اطراف بقعه از سوی خاندان مشعشعی و با هدف توسعه و بازسازی آن تخریب شده که این دیوار دارای بلوک سیمانی و آجر فشاری جدید بود که توسط قیم مرقد در دهه 60 ساخته شده بود و پیشینه تاریخی نداشت و در میراث فرهنگی کشور نیز ثبت ملی نشده است؛ این درحالی است که هرگونه استعلام نیز برای تخریب و یا درخواست برای بازسازی مرقد سیدمحسن مشعشعی از اداره میراث فرهنگی شهرستان انجام نشده است.

 

سرپرست اداره میراث فرهنگی دشت آزادگان و هویزه تأکید کرد: این بقعه به دلیل جایگاه والای سیدمشعشعی دارای دارای ارزش معنوی والایی است اما بنای این بقعه به لحاظ معماری دارای ویژگی خاصی نیست و هیچ‎گاه نیز واجد ثبت در فهرست آثار ملی شناخته نشده است.

 

وی درخصوص صحبت‎های مطرح‎شده در رسانه‎ها مبنی بر عدم پیگیری قضایی تخریب این مرقد از سوی میراث فرهنگی نیز توضیح داد: از آنجا که این بنا در فهرست آثار ملی به ثبت نرسیده است، هیچ‎گاه نیز تحت حفاظت و صیانت میراث فرهنگی نبوده و ما نیز قاعدتاً نمیتوانیم موضوع را پیگیری حقوقی کنیم.

 

عبیاوی گفت: طی جلسهای با حضور مالکان و خاندان مرقد سیدمحسن مشعشعی و با حضور اعضای شورای روستای شریعتی مقرر شد بنای جدید با الهام از سبک معماری اسلامی مشعشعیان بازسازی شود تا جامعهشناسان، گردشگران و زوار این مرقد با تاریخ دوران مشعشعی آشنا شوند .

 

او در پایان با بیان این‎که ما حافظ میراث فرهنگی و باستانی منطقه هستیم و باهر عملی که به پیشینه تاریخی منطقه لطمه بزند مخالفیم توصیه کرد: دستگاه‎های متولی از جمله شهرداریها و شوراهای شهر و روستا قبل از اقدام به تخریب و یا بازسازی مکانهای تاریخی حتماً با اداره میراث فرهنگی شهرستانهای خود مکاتبات و هماهنگی لازم را انجام دهند تا بعدها با مسائل قانونی درگیر نشوند.

 



{{{BlockHeader}}}
طراحی و پیاده سازی: راد وب