آخرین به روز رسانی: دوشنبه 31 اردیبهشت 1403
آخرین به روز رسانی: دوشنبه 31 اردیبهشت 1403
شنبه 18 شهریور 1402
کد خبر: 5825
تعداد بازدید: 225

مرمت دبیرستان تاریخی «ماندگار رازی» آبادان در دستورکار قرار گرفت

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌‌دستی آبادان از تهیه طرح مرمت دبیرستان تاریخی «ماندگار رازی» با همکاری اداره آموزش‌وپرورش این شهرستان خبر داد.
به‌گزارش روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، رگدشگری و صنایع‌دستی خوزستان سیدشمس‌الدین نوربخش‌غفاری 18 شهریورماه 1402 گفت: به‌منظور مرمت و حفاظت مدرسه تاریخی رازی، طرح مطالعاتی آن تهیه شده و مرمت آن در دستورکار قرار گرفته است.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌‌دستی آبادان با اشاره به این‌که بخش درخور توجهی از این دبیرستان مرمت و بازسازی خواهد شد، عنوان کرد: آموزش‌وپرورش از راه مکاتبه و گفت‌وگو با کارشناسان میراث‌فرهنگی در راستای مرمت، بازسازی و حفظ دبیرستان رازی همکاری لازم را دارد.

او با تأکید بر این‌که موضوع مرمت دبیرستان تاریخی رازی را تا رسیدن به نتیجه پیگیری خواهیم کرد، اضافه کرد: تلاش می‌کنیم ابتدا با حفظ اصالت این بنای ارزشمند و سپس مرمت و بهسازی آن، اقدامات خوبی را در زمینه ارج نهادن به میراث شهرمان برداریم.

نوربخش‌غفاری حفاظت از بناهای تاریخی را موضوعی مستمر در میراث‌فرهنگی آبادان دانست و افزود: پس از مرمت و بازسازی نیز باید به صورت مداوم از این بنای تاریخی حفاظت شود.

دبیرستان ماندگاررازی یکی از نمادهای شهرستان آبادان به شمار می‌رود. این بنا که در منطقه‌ سیکلین و در نزدیکی فلکه‌ مجسمه‌ آبادان قرار دارد در سال ۱۳۰۲ افتتاح شد و در سال ۱۳۸۱ به شماره ۷۰۳۸ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید. این مدرسه در سال ۱۴۰۲، پس از حدود یک قرن منحل و هنرستان هنراروند به آن منتقل شده است. مانوک خدابخشیان (مفسر ورزشی)، ناصر تقوایی (فیلم‌ساز)، امیر نادری (فیلم‌ساز)، صفدر تقی‌زاده (مترجم)، نجف دریابندری (مترجم) و حمید رشیدی (حقوقدان و نویسنده) از دانش‌آموختگان این دبیرستان هستند.


{{{BlockHeader}}}
طراحی و پیاده سازی: راد وب