آخرین به روز رسانی: شنبه 8 اردیبهشت 1403
آخرین به روز رسانی: شنبه 8 اردیبهشت 1403
پنج شنبه 09 فروردین 1403
کد خبر: 6137
تعداد بازدید: 174

سه رویداد از خوزستان در تقویم رویدادهای گردشگری کشور به ثبت رسید

معاون گردشگری مدیرکل میراث‌فرهنگی خوزستان از ثبت سه رویداد فرهنگی استان در تقویم رویدادهای گردشگری کشور خبر داد.
به‌گزارش روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان، جمال عامری‌نسب نهم فروردین‌ماه 1403 با اعلام این خبر گفت: آیین سنتی‌مذهبی چوب‌زنی، جشنواره صد روز با رود دز از شهرستان دزفول و آیین گرگیعان مردم عرب خوزستان، سه رویداد فرهنگی مهم  استان خوزستان هستند که پس از تأیید در کمیته رویدادهای استان و ارسال به معاونت گردشگری کشور و طرح در شورای ثبت رویدادهای گردشگری کشور، در تقویم رویدادهای گردشگری کشور به ثبت رسید و گواهینامه ثبت این رویدادها صادر شد.

معاون گردشگری مدیرکل میراث‌فرهنگی خوزستان در ادامه با بیان این‌که آیین سنتی‌مذهبی چوب‌زنی، از آئین‌های سنتی عزاداری حسینی در دزفول است که هرسال در دهه نخست محرم برگزار می‌شود افزود: این مراسم قدمتی چندصد ساله دارد و تداعی‌کننده صحنه‌های نبرد امام حسین (ع) و یارانش در کربلا است.

او  اضافه کرد: آئین چوب‌زنی یا سنگ‌زنی از آئین‌های عزاداری ویژه دزفول است که از 140 سال پیش در محله کلانتریان و برخی محله‌های قدیمی دزفول از جمله چولیان، میاندره، سرمیدان و عباسیه در ماه محرم اجرا میشود و سال 1401 در فهرست ملی میراث‌فرهنگی ناملموس ثبت شد.

عامری‌نسب با اشاره به این‌که جشنواره صد روز با رود دز نیز در راستای برندسازی ملی درخصوص رود دز که یکی از مهم‌ترین شریان‌های حیات استان خوزستان و از سرمایه‌های مهم ملی است، برگزار می‌شود گفت: این جشنواره، فرصتی برای معرفی ظرفیت‌های گردشگری و محیط‌زیستی رود دز در سطح کشور است و از اهداف این رویداد، معرفی رودخانه دز در سطح ملی، ارتقای وضعیت زیست‌محیطی این رودخانه و ایجاد فرصت مناسب برای بهره‌برداری بهینه از رودخانه در زمینه‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است.

او درخصوص سومین رویداد ثبت‌شده در تقویم گردشگری کشور نیز گفت: جشن گرگیعان، مراسم آیینی میلاد امام‌حسن (ع) است که توسط عرب‌های خوزستان برگزار میشود. این رویداد در روز پانزدهم ماه مبارک رمضان به مناسبت تولد امام حسن مجتبی (ع) برگزار می‌شود و مردم در شب میلاد و روز میلاد اقدام به برپایی جشن و توزیع شیرینی می‌کنند. این رویداد در سال 1395 در فهرست میراث ناملموس کشور به ثبت رسیده‌ است.

درخور ذکر است تعداد دیگری از رویدادهای استان خوزستان به شورای ثبت کشور پیشنهاد شده که در انتظار بررسی و صدور گواهینامه هستند.


{{{BlockHeader}}}
طراحی و پیاده سازی: راد وب