آخرین به روز رسانی: پنج شنبه 12 تیر 1404
آخرین به روز رسانی: پنج شنبه 12 تیر 1404
یک شنبه 10 فروردین 1404
کد خبر: 6749
تعداد بازدید: 190

کاخ‌اردشیر میزبان گردشگران نوروزی شوش

مدیر پایگاه میراث جهانی شوش از بازگشایی کاخ اردشیر پس از ۱۰ سال خبر داد.
به گزارش روابط‌عمومی دبیرخانه ستاد اجرایی خدمات سفر خوزستان، علی بویری با اشاره به پیگیری‌های انجام شده برای میزبانی نوروز ۱۴۰۴ گفت: محوطه باستانی کاخ‌اردشیر دوم هخامنشی در شوش، ساماندهی و آماده میزبانی از گردشگران و علاقه‌مندان به تاریخ و فرهنگ ایران شد.

مدیر پایگاه میراث جهانی شوش در ادامه افزود: این مجموعه تاریخی، که یادگاری ارزشمند از شکوه و عظمت معماری ایران باستان است، در سال‌های اخیر اقدامات قابل توجه ای در حوزه حفاظت، ساماندهی و مرمت به خود دیده است.

او در خصوص فعالیت‌های انجام شده، تصریح کرد: ساماندهی و اصلاح مسیر گردشگری، نصب تابلو راهنما و معرفی اثر، مرمت و حفاظت بقایای سازه‌های معماری از جمله اقدامات انجام‌شده در محوطه کاخ‌اردشیر هخامنشی در شوش به شمار می‌رود.

بویری‌منجی عنوان کرد: کاخ اردشیر در ساحل رودخانه شاوور و در غرب کاخ آپادانا قرار دارد که توسط اردشیر دوم هخامنشی بنا شده و به دلیل مجاورت با رودخانه شاوور به کاخ شاوور نیز معروف است.

او با اشاره به پیشینه تاریخی این اثر تشریح کرد: این کاخ دارای تالار ستونداری به اندازه ۳۷ در ۳۴ متر با ۶۴ ستون در هشت ردیف و تأسیسات جانبی است. پایه ستون‌ها از سنگ و دیواره‌ها همچون کاخ آپادانا از خشت است.


طراحی و پیاده سازی: راد وب