آخرین به روز رسانی: پنج شنبه 12 تیر 1404
آخرین به روز رسانی: پنج شنبه 12 تیر 1404
پنج شنبه 30 فروردین 1397
کد خبر: 2541
تعداد بازدید: 753

در خوزستان سازه‌های آبی بی‌نظیری وجود دارد

معاون میراث فرهنگی کشور در نشست تخصصی گنجینه آب و کارگاه آموزشی ضرورت حفاظت و نگهداری از سازه‌های آبی تاریخی در اهواز اظهار کرد: در خوزستان سازه‌های آبی فراوانی وجود دارد که کاملا بی نظیر هستند.

معاون میراث فرهنگی کشور:

در خوزستان سازه‌های آبی بی‌نظیری وجود دارد

معاون میراث فرهنگی کشور در نشست تخصصی گنجینه آب و کارگاه آموزشی ضرورت حفاظت و نگهداری از سازه‌های آبی تاریخی در اهواز اظهار کرد: در خوزستان سازه‌های آبی فراوانی وجود دارد که کاملا بی نظیر هستند.

 

به گزارش روابط عمومی اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان، دکتر محمدحسن طالبیان در این نشست که  چهارشنبه 29 فروردین 97 همزمان با روز جهانی بناها و محوطه‌های تاریخی و  با همکاری سازمان آب و برق خوزستان و سازمان میراث فرهنگی در محل سالن اجتماعات گیت بوستان اهواز برگزار شد، با اشاره به شعار امسال ایکوموس با عنوان "میراث برای نسل‌ها"، از سازمان آب و برق خوزستان، مجموعه گنجینه آب و اداره‌کل میراث فرهنگی استان برای توجه به موضوع مهم میراث آب تشکر و قدردانی کرد.

او با اشاره به اینکه  موضوع میراث فرهنگی موضوع همه دستگاه‌هاست، ادامه داد: از سازمان آب و برق انتظار داریم که اعتبار ویژه‌ای اختصاص دهند؛ ما نیز در کنار سازمان آب و برق آماده هستیم تا کارهای متفاوتی برای سازه‌های آبی استان انجام دهیم و مشکلات موجود را هموار نماییم.

طالبیان درخصوص سازه‌های آبی خوزستان اظهار کرد: در خوزستان، سازه‌های آبی فراوانی وجود دارند که بی‌نظیرند و از سال‌های قبل مطالعات باستان شناسی و زمین‌شناسی آن‌ها شروع شده است.

معاون میراث فرهنگی کشور در خصوص اختصاص بخش‌هایی به نفت و آب در موزه منطقه‌ای استان تصریح کرد: در مورد موزه منطقه‌ای استان مقرر شده است که بهترین اشیا از تمامی شهرستان‌ها جمع‌آوری شوند و با وجود اعتبارات اندک، آن را در اولویت قرار داده‌ایم. اگر وزارت نفت و وزارت نیرو، نیز همکاری کنند، بخش‌هایی از آن را به نفت و آب اختصاص می‌دهیم.

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان نیز در این نشست اظهار کرد: در سالیان گذشته سعی کردیم اقدامات گوناگونی را در زمینه میراث آب انجام دهیم؛ از جمله در زمینه‌ی طرح جامع سازه‌های آبی- تاریخی مطالعاتی انجام شده است.

او افزود: مطالعه برای ساخت موزه‌های آب در 7 شهرستان از استان خوزستان در دست اقدام است که چندین مطالعه در حال انجام و برخی به اتمام رسیده است و درصدد اجرایی کردن آن‌ها هستیم.

او درخصوص مطالعه موزه شوشتر گفت: این مطالعات به اتمام رسیده و محلی در نزدیکی سازه‌های آبی تاریخی شوشتر با مجوز سازمان میراث فرهنگی انتخاب و مقرر شده که آن محل به موزه آب تبدیل شود.

شمسایی با اشاره به پیگیری مطالعه و علاج‌بخشی برخی از سازه‌های آبی تاریخی ادامه داد: از جمله اقداماتی که در این سال‌ها انجام شده،  اقدامات باستان‌شناسی در زمینه طرح‌های عمرانی است که سازمان آب و برق تلاش کرده که  با هماهنگی سازمان میراث فرهنگی، سازه‌های آبی را که در محل طرح‌های عمرانی قرار گرفته‌اند شناسایی و با نظر سازمان میراث فرهنگی اقدام موردنیاز را انجام دهد.

شمسایی با اشاره به اهمیت مشارکت بخش خصوصی در نگهداری از سازه‌های آبی تاریخی تصریح کرد: می‌توان برخی از این سازه‌ها را که در درون شهرها و یا در نزدیکی شهرها هستند به بخش خصوصی واگذار کرد تا بتوان از آن‌ها به‌عنوان رستوران و یا محل‌هایی برای استفاده گردشگران بهره‌برداری کرد و در عین حال نسبت به مرمت و بازسازی آنها نیز اقدام کرد؛ استفاده از ظرفیت موسسات و NGO های بین‌المللی که تمایل دارند برای این سازه‌ها هزینه کنند نیز از جمله راهکارهاست.

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان افزود: باید برای این سازه‌ها هزینه کرد. ما نیز می‌توانیم هرگونه همکاری را در این خصوص انجام دهیم.



طراحی و پیاده سازی: راد وب