آخرین به روز رسانی: پنج شنبه 12 تیر 1404
آخرین به روز رسانی: پنج شنبه 12 تیر 1404
دوشنبه 07 خرداد 1403
کد خبر: 6257
تعداد بازدید: 391

"تغزل معنا"در اهواز/نمایش شاعرانگی حروف کوفی در دل چوب

سرپرست اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اهواز گفت: در آستانه هفته صنایع‌دستی، نمایشگاه انفرادی آثار چوبی حجم و مجسمه با تکیه بر حروف کوفی قرآنی کاری از "مریم قنبری" هنرمند و کارشناس‌ارشد هنر صنایع اسلامی از روز یکشنبه در اداره میراث‌فرهنگی اهواز برپا شده است.
به گزارش روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان، زهره پرویزی با اعلام این خبر افزود: در این نمایشگاه، ۲۴ اثر حجم و مجسمه در معرض نمایش قرار داده شده است که ۱۹ اثر به صورت مستقیم حروف کوفی قرآنی و مابقی آثار در ارتباط با این حروف به صورت تلفیقی یا نستعلیق هستند.

سرپرست اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اهواز ادامه داد: آثار این نمایشگاه از چوب‌های جنگلی، گردو، روسی و دیگر انواع چوب خلق شده است که خالق آثار تلاش کرده از دل چوب‌ها، حس لطیف و شاعرانه را به مخاطب القا کند و علاوه بر تمرکز بر جنبه‌های زیبایی‌شناسی، بر جنبه کاربردی آثار نیز تأکید کرده است.

او افزود: برداشت حس مدرن و ایرانی از آثار در نگاه نخست و دوری از خوانش معمولی آثار از جمله اهداف این هنرمند در برگزاری نمایشگاه بوده است.

در ادامه، مریم قنبری، خالق آثار حجم این نمایشگاه نیز اظهار کرد: در این نمایشگاه که برگرفته از حروف کوفی است آثار به معنای دلچسب اشاره می‌کنند و حالت شاعرانه و تغزلی میان فرم‌ها ایجاد شده است.

این هنرمند افزود: باوجود این‌که آثار برگرفته از حروف کوفی هستند اما هویت ایرانی در اثر حفظ شده است و مخاطب وقتی به اثر نگاه می‌کند آن را کاری مدرن و ایرانی در می‌یابد.

او وظیفه هنر را تقویت نگاه و دید زیبا عنوان و تأکید کرد: تلاش شده است تا در این نمایشگاه با عناصر هنری این اتفاق رقم بخورد.

قنبری توضیح داد: اگر نمادها و عناصر در هنر، چینش درستی داشته باشد بر روح، روان و آرامش مخاطب اثرگذار خواهد بود و حس زیبایی را در آن ایجاد می‌کند.

او اضافه کرد: برخی دیگر از آثار در کنار حروف کوفی، مفهوم منابع نوری نیز به آثار اضافه شده است؛ به عنوان مثال، در یکی از آثاری که برگرفته از حروف مقطعه قرآن است ابتدا به حجم تبدیل شده و سپس عنصر نور نیز در آن به کار رفته است که همین موضوع موجب شده به این اثر با هویت ایرانی اسلامی، کاربری بخشیده شود و بتوان از آن به عنوان نماد شهری استفاده کرد.

این نمایشگاه هر روز تا چهارشنبه نهم خردادماه جاری از ساعت ۹ تا ۱۴ در محل اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اهواز واقع در ۲۴ متری روبه‌روی هتل پارس آماده بازدید علاقمندان است.


طراحی و پیاده سازی: راد وب