انجمن خیران میراثفرهنگی در خوزستان بهعنوان بیستوهشتمین استان تشکیل و فعال شد.
بهگزارش روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان، آیین آغاز به کار انجمن خیران میراثفرهنگی استان خوزستان روز گذشته باحضور فریدون فعالی مشاور قائممقام وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، محمدحسین ارسطوزاده مدیرکل میراثفرهنگی خوزستان، معاونان مدیرکل، برخی سرمایهگذاران و فعالان میراثفرهنگی استان در اهواز برگزار شد.
طی این مراسم و با ابلاغ صادرشده از سوی دکتر علی دارابی قائممقام وزیر و رئیس هیئتمدیره و مدیرعامل انجمن خیران میراثفرهنگی کشور، محمدحسین ارسطوزاده بهعنوان رئیس این انجمن خیران میراثفرهنگی استان خوزستان منصوب و حکم خود را دریافت کرد.
در حکم صادرشده از سوی علی دارابی خطاب به ارسطوزاده آمده است:
«فرهیخته گرامی
جناب آقای محمدحسین ارسطوزاده
باسلام و دعای خیر
ایران عزیز اسلامی دارای پیشینه و هویت تاریخی بسیار ارزشمندی است. حفظ آثار تاریخی به لحاظ طیف وسیعی از مزایای فرهنگی و اجتماعی دارای اهمیت زیادی است که میتواند باعث غرور جوامع مدنی و به همان اندازه وسیلهای برای دستیابی به اهداف اقتصادی بلند مدت گردد. انجمن خیران میراثفرهنگی با هدف تلاش برای جلب مشارکت مردم برای حفظ و احیای سرمایههای تاریخی، فرهنگی و هویتی تشکیل و چشم امید به خیران نیکوکاری دارد که همواره آثار ارزشمند تاریخی را بعنوان مواریث فرهنگی مورد لطف و عنایت خود قرار میدهند.
لذا ضمن تقدیر از شما خیر گرامی با افتخار جنابعالی را به مدت ۲ سال بهعنوان رئیس انجمن خیران میراثفرهنگی استان خوزستان منصوب مینمایم.
امید دارم با استعانت از درگاه خداوند بزرگ و مساعدت و معاضدت حضرتعالی بتوانیم در تحقق اهداف برنامه های انجمن خیران میراثفرهنگی کشور موفق باشیم.»
مشاور عالی معاون میراثفرهنگی کشور در این آیین با تشریح اهداف انجمن خیران میراثفرهنگی گفت: استفاده از ظرفیتهای مادی و معنوی خیران و مشارکت مردم برای حفظ، احیاء و صیانت از میراثفرهنگی از جمله بناهای تاریخی، موزهها و محوطههای تاریخی و به طور کلی مشارکت مردم در استفاده از ظرفیتهای میراثی برای طرحهایی که در بخش میراثفرهنگی وجود دارند، از جمله موضوعاتی است که این انجمن دنبال خواهد کرد.
فریدون فعالی ادامه داد: برای رسیدن به اهداف یادشده در وهله اول باید بانک اطلاعاتی جامعی از خیرانی که به هرشکل علاقمند به میراثفرهنگی هستند و همچنین از طرح هایی که مدنظر هستند تهیه کنیم تا از این ظرفیت بهخوبی استفاده کنیم.
او با بیان اینکه استان خوزستان بیستوهشتمین استانی است که دفتر نمایندگی انجمن خیران میراث فرهنگی در آن تشکیل شده است افزود: در این نشست که جمعی از خیران هم در آن حضور داشتند، احکام اعضای انجمن صادر و به آنها اهدا شد که انتظار داریم از ظرفیت خیرانی که در این انجمن حضور فعال دارند و بنگاههای اقتصادی بهخوبی استفاده شود تا بتوانند هماهنگیهای لازم را به وجود آورده و زبان گویای میراثفرهنگی برای تبیین و اشاعه فرهنگ آن باشند.
مشاور عالی قائممقام وزیر میراثفرهنگی کشور با تأکید بر اینکه در اهداف این انجمن ترسیم شده است که بتوانیم از ظرفیتهای مادی و معنوی خیران استفاده کنیم افزود: برای اجرای برنامههای این انجمن در استان باید بانک اطلاعاتی تشکیل شود، اماکن شناسایی و بسته حمایتی نیز برای آنها تعریف شود و سپس از ظرفیت خیران برای اجرای اهداف مدنظر استفاده کرد.
او اضافه کرد: باید از ظرفیت بنگاههای اقتصادی در قالب مسئولیتهای اجتماعی بهره برد.
فعالی تصریح کرد: بهرهمندی از تجربیات فنی و مشاورههای تخصصی خیران صاحبنظر و شاخص در حوزه میراثفرهنگی و همچنین فراهمسازی زمینه دریافت منابع مالی و یا هدایای اموال منقول و غیرمنقول در اختیار دوستدار میراثفرهنگی، تشکیل بانک اطلاعاتی و آماری از خیران و معرفی توانمندیهای آنان، تشکیل بانک اطلاعاتی آماری از محوطهها، بناها و بافتهای تاریخی، اموال منقول و غیرمنقول نیازمند مرمت، احیاء و حفظ نگهداری میراثفرهنگی ناملموس در خطر و نیازمند پاسداری فوری، از جمله برنامههای انجمن خیران در استانها است.
گفتنی است در این مراسم، احکام اعضای انجمن خیران میراثفرهنگی استان خوزستان به آنها ابلاغ شد.
انجمن خیران میراثفرهنگی چهارم آذر ۱۴۰۲ فعالیت رسمی خود را در سطح ملی آغاز کرد و اکنون دفتر نمایندگی آن در شماری از استانها از جمله همدان، گلستان، مازندران، گیلان، خراسان شمالی و رضوی، البرز، قزوین و شهریور 1403 در خوزستان تشکیل شده است. این انجمن در راستای نجاتبخشی و کمک به مرمت و حفاظت میراث تاریخی و فرهنگی کشور شکل گرفته است.