فعالیت رسمی استان خوزستان، به عنوان "دبیرخانه پرندهنگری کشور" اعلام شد.
بهگزارش روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان، در نشست مشترک گردشگری داخلی و کمیته کارگروه ملی طبیعتگردی که در محل سالن جلسات معاونت گردشگری وزارت میراثفرهنگی در تهران برگزار شد، استان خوزستان بهصورت رسمی به عنوان دبیرخانه پرندهنگری کشور معرفی شد.
این نشست باحضور سیدمصطفی فاطمی مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی، جمال عامرینسب معاون گردشگری مدیرکل میراثفرهنگی خوزستان، محمد جهانشاهی دبیر کمیته ملی طبیعتگردی و گردشگری سبز، آذردخت نوذری دبیر کارگروه طبیعتگردی خوزستان و همچنین جمعی از اعضای کمیته ملی طبیعتگردی برگزار شد.
طی این نشست، استان خوزستان که پیشتر همزمان با برگزاری "اولین همایش گردشگری سبز ایران" و "نشست کارگروه ملی طبیعتگردی ایران" در اول آذرماه 1402 در محل مرکز بازدیدکنندگان تالاب بینالمللی شادگان به عنوان دبیرخانهی دائمی پرندهنگری کشور پیشنهاد شده بود، با ارائهی گزارش عملکرد و برنامههای آتی و در راستای تمرکززدایی، به عنوان دبیرخانه پرندهنگری کشور معرفی شد و فعالیت رسمی آن اعلام شد.
دبیر کارگروه طبیعتگردی خوزستان در این نشست اظهار کرد: استان خوزستان در جنوبغربی ایران به دلیل گستردگی نسبی و ویژگیها و مختصات اقلیمی و جغرافیایی و زیستگاههای متنوع از ساحل دریاهای آزاد در خلیجفارس تا ارتفاع 3754 متری کوه کینو در زاگرس بختیاری دارای تنوع بالای گونههای پرنده است؛ تا جایی که حدود 400 گونه پرنده در استان خوزستان (حدود 77 درصد گونههای کشور) را در این منطقه میشود مشاهده کرد.
آذردخت نوذری افزود: همچنین خوزستان، شاهراه مهاجرت پرندگان سه قاره اروپا، افریقا و آسیا است و به عنوان محل زمستانگذرانی و تابستانگذرانی و ایستگاه عبور پرندگان مهاجر، نقش ویژهای در جهان دارد و در مجلات تخصصی پرندهشناسی و پرندهنگری به عنوان بهشت پرندهنگری و تنوع زیستی خاورمیانه معرفی شده است.
او ابرازامیدواری کرد، با آغاز رسمی فعالیت دبیرخانه، شاهد توسعه ماندگار گردشگری حیات وحش و پرندهنگری در کشور باشیم.