آخرین به روز رسانی: شنبه 14 تیر 1404
آخرین به روز رسانی: شنبه 14 تیر 1404
شنبه 19 آبان 1403
کد خبر: 6455
تعداد بازدید: 239

طی یک کارگاه تخصصی انجام شد

آشناسازی دانشجویان با روش‌های حفاظتی و مرمتی در چغازنبیل

در راستای گرامیداشت چهل و پنجمین سالگرد ثبت‌جهانی چغازنبيل، کارگاه تخصصی با عنوان"انتقال تجربه حفاظت و مرمت چغازنبیل" توسط پایگاه میراث‌جهانی چغازنبیل با همکاری انجمن علمی گروه مرمت بناهای تاریخی دانشگاه صنعتی جندی‌شاپور برگزار شد.
به‌گزارش روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستای خوزستان، مدیر پایگاه میراث‌جهانی چغازنبیل 19 آبان‌ماه 1403 اظهار کرد: این کارگاه تخصصی به مناسبت چهل‌وپنجمین سالروز ثبت‌جهانی این اثر با ارزش باحضور جمعی از دانشجویان و اساتید دانشگاه صنعتی جندی‌شاپور و مدیریت و کارشناسان بخش باستان‌شناسی، معماری و مرمت پایگاه میراث‌جهانی چغازنبیل به منظور افزایش دانش و مهارت دانشجویان علاقه‌مند به حوزه میراث‌فرهنگی روز گذشته در محوطه باستانی چغازنبیل برگزار شد.

عاطفه رشنوئی در ادامه عنوان کرد: پایگاه میراث‌جهانی چغازنبیل از ابتدای شکل‌گیری تاکنون با هدف ارتقای سطح علمی دانشجویان، همواره در تلاش بوده تا ارتباطی علمی ـ پژوهشی به منظور انتقال تجربیات و احیای روابط استاد ـ شاگردی را با دانشگاه ‌ها و مراکز علمی‌فرهنگی برقرار کند.

او تصریح کرد: در این سفر یک روزه علمی، ضمن آشنایی دانشجویان با تاریخچه باستان‌شناسی و ساختارهای معماری این مجموعه برجسته جهانی، روش‌های حفاظتی و سیر تکامل حفاظت در چغازنبیل بررسی شد و کارشناسان این مجموعه، تجربیات و دیدگاه‌های خود درخصوص واکاوی رفتار سازه‌ای چغازنبیل در برابر کنش‌های طبیعی و مانیتورینگ علمی و تأثیر آن بر روند حفاظت و مرمت چغازنبیل را به اشتراک گذاشتند.

مدیر پایگاه میراث‌جهانی چغازنبیل افزود: در پایان ضمن ارائه توضیحاتی در مورد نحوه خشت‌زنی و تهیه ملات کاه‌گل، مراحل خشت‌زنی به صورت گام به گام توسط دانشجویان علاقمند انجام شد.


طراحی و پیاده سازی: راد وب