معاون میراثفرهنگی خوزستان گفت: براساس گزارش ارزیابی نهایی عملکرد ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان توسط سکوی یکپارچه مدیریت عملکرد نظام اداره و حکمرانی کشور، معاونت میراثفرهنگی استان خوزستان در تحقق شاخصهای شرح وظایف خود در سال ۱۴۰۲ صددرصد موفق بوده است.
بهگزارش روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان، سیدمحسن حسینی با اشاره به نتایج مثبت ارزیابی عملکرد سال ۱۴۰۲ معاونت میراثفرهنگی خوزستان ضمن تجلیل و قدردانی از محمدحسین ارسطوزاده مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان به دلیل نگاه ویژه و پیگیرانه و توصیههای راهگشا در سال ۱۴۰۲، همچنین مدیران پایگاههای میراث ملی و جهانی، رؤسای ادارات میراث شهرستانها، کارشناسان معاونت میراث خوزستان، پایگاهها و ادارات شهرستانها، و سایر همکاران در معاونتهای ادارهکل گفت: اگر مدیریت، پیگیری و تشریک مساعی این عزیزان نبود، معاونت میراثفرهنگی خوزستان به چنین موفقیت ارزشمندی در خدمت به مواریث فرهنگی خوزستان دست نمییافت.
معاون میراثفرهنگی خوزستان در ادامه افزود: شرح وظایف معاونت میراثفرهنگی شامل شاخصهای مختلفی در حوزههای کارگاهی، مرمتی، ثبتی و موزهای است که با یاری خدا و کوشش همکاران عزیز حداکثر سقف امتیاز همه حوزهها و شاخصهای مربوط در سال ۱۴۰۲ از سامانه ارزیابی دولت کسب شد.
او درباره شاخصهای حوزه حفاظت و مرمت گفت: در راستای حفاظت و نگهداری از آثار تاریخی به ویژه پایگاههای میراث ملی و جهانی، سالانه طرحهای مرتبط با موضوع ساماندهی و مرمت تعریف و مطابق برنامه در پایان سال اتمام و ارزیابی میشود.
حسینی افزود: در این خصوص، دو بخش کمی و کیفی وجود دارد که بخش کمی دو شاخص را دربر میگیرد. شاخص نخست، تعداد طرحهای مرمت، حفاظت و ساماندهی خاتمه یافته پایگاههای میراث ملی و جهانی است که در سال ۱۴۰۲ با رسیدن به سقف امتیاز ۵۶/۱۸ که توسط دولت محترم تعیین شده، به تحقق ۱۰۰ درصدی رسیده است و شاخص کمی دوم شامل تعداد کارگاههای مرمت بناهای در مالکیت بخش خصوصی با مشارکت اعتبارات دولتی است که به همت همکاران و پیمانکاران بخش خصوصی باز به سقف ۵۶/۱۸ و تحقق ۱۰۰ درصدی دست یافته است.
او تصریح کرد: همچنین در بخش کیفی که شامل دو شاخص فنی با عنوان مرمت و حفظ اشیاء تاریخی و فرهنگی در دو بخش دولتی و خصوصی است، این معاونت به سقف امتیاز ۵۶/۱۸ نائل آمد و موفقیت در این شاخص نیز در سال یادشده ۱۰۰ درصدی بوده است.
معاون میراثفرهنگی خوزستان درباره نتایج ارزیابی شاخصهای ثبتی نیز گفت: ایجاد بسترهای مناسب بهمنظور نظاممند کردن و حفاظت از میراثفرهنگی و بسترسازی حقوقی برای تسهیل تعامل میراثفرهنگی و مردم مستلزم تعیین عرصه و حریم آثار تاریخی و طبیعی و ابلاغ آنها است. سقف امتیاز شاخص تعیین حریم آثار تاریخی و طبیعی ۴۴/۹۴ امتیاز است که معاونت میراثفرهنگی خوزستان در این شاخص نیز کامیاب بود و به موفقیت ۱۰۰ درصدی دست یافته است؛ افزون بر این، معاونت میراث فرهنگی خوزستان در حوزه ثبت آثار طبیعی، آثار غیرمنقول، آثار منقول و میراث ناملموس نیز به سقف امتیاز ۴۴/۹۴ در سال ۱۴۰۲ رسید و برنامههای موردنظر بهصورت ۱۰۰ درصدی محقق شدهاند.
او همچنین با بیان اینکه موزهها بهعنوان بخش نمایشگاهی و حفاظتی میراثفرهنگی در شرح وظایف معاونت میراث فرهنگی خوزستان از اهمیت بسیاری برخوردارند گفت: این معاونت همه تلاش خود را برای ارتقاء شاخصهای مربوط به موزهها در سال ۱۴۰۳ به کار بسته است و خدا را شاکریم که در شاخص نرخ رشد بازدید از موزهها موفق به کسب سقف امتیاز ۴۴/۹۴ و در شاخص بهسازی، تجهیز و ارتقاء سطح کیفی موزهها نیز به سقف امتیاز ۵۶/۱۸ و تحقق ۱۰۰ درصدی اهداف دست یافتیم.
حسینی در پایان ضمن تبریک این دستاورد به مردم خوزستان به ویژه خانواده بزرگ میراثفرهنگی، فعالان و علاقمندان این حوزه، بر ادامه تلاشهای ادارهکل برای تحقق هرچه بیشتر اهداف در سال ۱۴۰۳ تأکید کرد.