آخرین به روز رسانی: پنج شنبه 12 تیر 1404
آخرین به روز رسانی: پنج شنبه 12 تیر 1404
شنبه 29 دی 1403
کد خبر: 6540
تعداد بازدید: 1098

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان عنوان کرد:

 مشکلات مردم باید با حفظ منافع میراث‌فرهنگی رفع شود

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان با بیان این‌که آمده‌ام تا مشکلات را حل کنم گفت: در همه حوزه‌ها محدودیت‌ها و ضوابط را می‌دانم اما خیلی باید سعی کرد تا مشکلات مربوط به مردم را با درنظر گرفتن شرایط حفظ و احیای میراث‌فرهنگی رفع کرد.
به‌گزارش روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌‌دستی خوزستان، جلسه هماهنگی ادارات بهبهان ۲۷ دی‌ماه ۱۴۰۳ باحضور مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان، محمدطلا مظلومی نماینده مردم بهبهان در مجلس شورای اسلامی، سیدولی‌الله موسوی فرماندار شهرستان بهبهان، سیدمحسن حسینی معاون میراث‌فرهنگی خوزستان، جمال عامری‌نسب معاون گردشگری استان و اعضای شورای اداری بهبهان در سالن جلسات فرمانداری شهرستان برگزار شد.

مدیرکل جدید میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان در این نشست اظهار کرد: آمدم مشکلات را حل کنم؛ در همه حوزه‌ها محدودیت‌ها و ضوابط را می‌دانم اما خیلی باید سعی کرد تا موضوعات مربوط به مردم را با درنظر گرفتن شرایط حفظ و احیای میراث‌فرهنگی رفع کرد.

محمد جوروند با تأکید بر ضرورت رفع معضلات و گره‌های موجود افزود: این همه عرصه و محوطه باستانی داریم که محدودیت‌هایی برای مردم ایجاد کرده است که باید رفع مشکل شود که اگر رفع نشود و مردم رادرگیر مشکلات کنیم و اگر قرار باشد ادامه‌دهنده مسیر پیشین باشیم و همین گره‌ها را نتوانیم حل کنیم دیگر چه نیازی به تغییر در میراث‌فرهنگی بوده است؟

او ضمن تقدیر و تشکر از پیگیری‌های نماینده مردم بهبهان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: از نماینده محترم بهبهان بسیار تشکر می‌کنم که وقت زیادی برای دیدارها و ملاقات‌ها گذاشتند. این موضوع جای تشکر بسیار دارد. وزیر میراث‌فرهنگی می‌گوید مشکل را حل کنید و من هم تابع وزیر خودم هستم. خواهشی که دارم به محوطه‌ها و عرصه‌های میراث آسیبی وارد نشود تا بتوانیم در تصمیم‌گیری‌های بعدی هم به این صورت عمل کنیم.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان در ادامه بر اهمیت برگزاری باشکوه جشنواره گل نرگس تأکید و اظهار کرد: جشنواره گل نرگس ظرفیت خیلی بیشتری دارد؛ اما در حال حاضر این جشواره خیلی محدود، بسته و در حد شهرستان برگزار می‌شود که در نظر داریم این جشنواره در سطح استانی و ملی برگزار شود؛ به این صورت که آن را در شهرستان برگزار، بعد در استان و بعد از آن در تهران به صورت ملی و حتی بین‌المللی برگزار کنیم. البته در این خصوص با معاون وزیر که در معارفه بنده حضور داشت گفتگو کردم.

او با اشاره به اهمیت روستاهای گردشگری در ایجاد اشتغال و درآمد مردم عنوان کرد: به روستاهای هدف گردشگری شهرستان هم باید به خوبی پرداخته شود و در این خصوص معاونت گردشگری اقدامات لازم را انجام دهد و با فرمانداری شهرستان بهبهان همکاری لازم صورت گیرد.

جوروند ضمن تأکید بر لزوم تأسیس موزه بهبهان بیان کرد: ایجاد موزه در شهرستان بهبهان بسیار مهم و ضروری است و با توجه به اکتشافاتی که شده و آثار به دست آمده، آثار بهبهان در حد یک موزه و حتی بیشتر است که آمادگی همکاری در این خصوص را داریم.

او با تأکید بر ضرورت حفظ و احیای بافت تاریخی بهبهان تصریح کرد: حیف است بافت تاریخی بهبهان تخریب شود این آثار نشانه تاریخ و فرهنگ این شهرستان هستند و امیدواریم عزیزان در خصوص حفاظت از این میراث همکاری لازم را انجام دهند.

ساخت موزه بهبهان از راه مسئولیت‌های اجتماعی پتروشیمی بیدبلند

در ادامه محمدطلا مظلومی‌آبزرگه، نماینده مردم بهبهان در مجلس شورای اسلامی نیز با بیان این‌که شهرستان بهبهان چند موضوع عمده دارد که ضروری است رفع شوند به تأمین هزینه برای تأسیس موزه در شهرستان بهبهان اشاره و تصریح کرد: توافقاتی در خصوص تأمین هزینه ساخت و راه‌اندازی موزه بهبهان از راه مسئولیت اجتماعی پتروشیمی بیدبلند انجام شده است که درنظر داریم تفاهم‌نامه آن تنظیم و باحضور وزیر میراث‌فرهنگی و اداره‌کل میراث استان، تفاهم‌نامه آن امضا شود.

فرماندار شهرستان بهبهان نیز در این جلسه عنوان کرد: بهبهان سابقه فرهنگی، تمدن و تاریخی بسیار کهنی دارد که به بیش از شش‌هزار سال برمی‌گردد و نمونه بارز آن چگاسفلی و محوطه تاریخی ارجان است که با توجه به یافته‌های باستان‌شناسی قدمت تاریخی و فرهنگی آن برای همه واضح و مبرهن است و برهمین اساس انتظار همکاری اداره‌کل در ایجاد خدمات گردشگری در روستاهای هدف گردشگری، رفع مشکلات قدمگاه امام‌رضا(ع) و محوطه‌های تاریخی ارجان و چگاسفلی را داریم.

پس از پایان جلسه، مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان به همراه معاون میراث‌فرهنگی و معاون گردشگری خود، رئیس اداره میراث‌فرهنگی بهبهان و جمعی از کارشناسان این اداره، از آثار تاریخی و جاذبه‌های گرشگری شهرستان بهبهان از جمله بافت تاریخی شهرستان بهبهان، حمام بکان ارجان، نرگسزار، کاروانسرای خیرآباد، مقبره بشیر و نذیر، قنات‌های ارجان و منصوریه، پل ساسانی ارجان، قدم‌گاه امام‌رضا(ع) و بوم‌گردی قدم‌گاه بازدید کردند.


طراحی و پیاده سازی: راد وب