معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی مدیرکل میراثفرهنگی خوزستان از سفر بازرسان شهرها و روستاهای ملی صنایعدستی در اسفندماه سال جاری به خوزستان بهمنظور بررسی روستای شوکل حاجیوند برای ثبت به عنوان روستای ملی چوقابافی خبر داد.
بهگزارش روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان، شکرالله قاسمی با تبریک فرارسیدن ایامالله دهه مبارک فجر و اعیاد شعبانیه اظهار کرد: باتوجه به اینکه در روستای شوکل حاجیوند از توابع شهرستان اندیکا قریب به 200 بافنده در رشته چوقابافی مشغول به فعالیت هستند و این هنرمندان تاکنون یک نشان یونسکو و چندین نشان ملی مرغوبیت کسب کردهاند، ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان، نظر به ظرفیت یادشده، با رایزنیای که با معاونت صنایعدستی و هنرهای سنتی وزارتخانه متبوع انجام داد، ثبت روستای شوکل حاجیوند به عنوان روستای ملی صنایعدستی در رشته چوقابافی را در دستورکار قرار داده است.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی مدیرکل میراثفرهنگی خوزستان با بیان اینکه چوقا در کنار سادگی ظاهری، با فلسفهای خاص، دارای قدمت بالا و بافت آن مستلزم هنر و مهارت خاصی است افزود: اغلب زنان روستای شوکل حاجیوند در شهرستان اندیکا به کار بافت چوقا مشغول هستند و بیشتر آنان فنون بافت این پوشش را نسل به نسل فراگرفتهاند و به نسلهای بعدی نیز منتقل کرده و میکنند.
او با اشاره به اینکه هرسال گردشگران زیادی برای خرید چوقا به این روستا سفر میکنند گفت: چوقا که پوشش مردان بختیاری است، معروفترین و باکیفیتترین آن را بانوان روستای شوکل حاجیوند میبافند که به چوقای "کیارسیبافت" نیز مشهور است.
قاسمی با بیان اینکه شرح خدمات ثبت این روستا در سامانه بارگذاری و مجری کار نیز مشخص شده است افزود: براساس صحبتهای انجام شده مقرر شده است تا بازرسان شهرها و روستاهای ملی از سوی معاونت صنایعدستی و هنرهای سنتی وزارتخانه در اسفندماه سال جاری برای بررسی موضوع و بازدید از روستای شوکل حاجیوند به استان سفر کنند.
او ابراز امیدواری امیدواری کرد: با تحقق این موضوع شاهد ثبت اولین روستای ملی صنایعدستی در استان خوزستان پس از ثبت چهار شهر ملی (رُفیع، شوشتر، اندیکا، اهواز) و یک شهر جهانی (دزفول) باشیم.