آخرین به روز رسانی: جمعه 13 تیر 1404
آخرین به روز رسانی: جمعه 13 تیر 1404
سه شنبه 23 بهمن 1403
کد خبر: 6592
تعداد بازدید: 160

استاندار خوزستان تأکید کرد:

ضرورت الگوگیری از نمایشگاه بین‌المللی گردشگری تهران و بومی‌سازی آن در خوزستان

استاندار خوزستان گفت: با الگوگیری از نمایشگاه بین‌المللی گردشگری تهران و تطبیق آن با شرایط و ظرفیت‌های خوزستان، می‌توان نمایشگاه‌هایی مؤثر و تأثیرگذار در استان برگزار کرد.
به‌گزارش روابط‌غمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان، سیدمحمدرضا موالی‌زاده 23 بهمن‌ماه 1403 در آیین گشایش هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع‌دستی تهران و در بازدید از غرفه اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان، با اشاره به جاذبه‌های تاریخی خوزستان از جمله شهر باستانی شوش و زیگورات چغازنبیل و سازه‌های آبی تاریخی شوشتر که ثبت جهانی شده‌اند و ده‌ها معبد باستانی و نقش‌برجسته‌ و قلعه‌ تاریخی گفت: استان خوزستان به دلیل پیشینه کهن تاریخی و برخورداری از جاذبه‌های طبیعی همچون رودخانه‌ها، تالاب‌ها، آبشارها، چشمه‌ها و دریا و همچنین ظرفیت‌های گردشگری کشاورزی از جمله مزارع نیشکر و نخلستان‌ها و شنزارهای غرب استان و وجود جاذبه‌های فرهنگی همچون آداب و رسوم محلی و فرهنگ غنی مردمان خوزستان از جمله موسیقی محلی اقوام و صنایع‌دستی، قادر است تمام نیازهای گردشگران را برطرف کند.

استاندار خوزستان در ادامه با اشاره به شعار نمایشگاه که بر اساس اعلام سازمان جهانی گردشگری «گردشگری و صلح» تعیین شده و در این نمایشگاه با عنوان «گردشگری، صلح، اقوام ایرانی و وفاق ملی» برگزار می‌شود، بیان کرد: خوزستان رنگین کمانی از اقوام است و تنوع قومی و فرهنگی موجود در خوزستان قادر است که نمایشگاهی روباز از این تنوع را پیش روی گردشگران قرار دهد؛ پس برگزاری هجدمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری تهران بهترین فرصت برای نمایش این ظرفیت‌ها است.

او با اشاره به انواع ظرفیت گردشگری در خوزستان بیان کرد: در زمینه گردشگری صنعتی هم پالایشگاه‌ها و صنایع نفت و گاز بخصوص تأسیسات قدیمی آنها در آبادان، مسجدسلیمان، امیدیه، آغاجاری، دارخوین، عنبل به عنوان بخشی از جاذبه‌های صنعتی استان محسوب می‌شوند.

موالی‌زاده تصریح کرد: در زمینه گردشگری مذهبی، وجود آرامگاه دانیال نبی در شوش و انواع امامزاده‌ها و زیارتگاه‌های متعدد در سطح استان، این کهن سرزمین را به دیار دارالمؤمنین تبدیل کرده است.

او وجود مناطق عملیاتی دفاع مقدس و موزه دفاع مقدس را یکی دیگر از مهم‌ترین ظرفیت‌های گردشگری استان خوزستان عنوان کرد و یادآور شد: در هجدمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری تهران تلاش شده است تا بخشی از این ظرفیت به نمایش گذاشته شود. همچنین خوزستان با بهره‌گیری از انواع ظرفیت‌ها، تلاش می‌کند تا در نمایشگاه بین‌المللی گردشگری، تصویری جامع و جذاب از خود ارائه دهد و گردشگران داخلی و خارجی بیشتری را به بازدید از این استان ترغیب کند.

استاندار خوزستان در ادامه به اهمیت نمایشگاه بین‌المللی گردشگری تهران اشاره و بیان کرد: نمایشگاه بین‌المللی گردشگری تهران یکی از مهم‌ترین رویدادهای صنعت گردشگری در ایران است. این نمایشگاه نقش کلیدی در معرفی جاذبه‌های گردشگری استان‌های مختلف ایران به منظور ایجاد شبکه‌های ارتباطی بین فعالان این صنعت، جذب سرمایه‌گذاری و تبادل تجربیات بین‌المللی دارد. برای خوزستان، این نمایشگاه فرصتی استثنایی است تا ظرفیت‌های گردشگری منحصر به فرد خود، از جمله جاذبه‌های تاریخی، فرهنگی و طبیعی را به مخاطبان داخلی و بین‌المللی معرفی کند.

او گردشگری فرهنگی که به نمایش آداب و رسوم محلی و فرهنگ غنی مردمان می‌پردازد را از دیگر مزیت‌های خوزستان برشمرد و گفت: خوزستان در زمینه موسیقی سنتی اقوام از تنوع برخوردار است و در این زمینه می‌تواند شگفتی‌های بی شماری را عرضه کند. خوزستان با برخورداری از انواع صنایع‌دستی و صنعتگرانی که نشان ملی و جهانی دارند و همچنین وجود شهرهای ملی صنایع‌دستی جلوه‌ای از هویت پربار این استان را به نمایش می‌گذارند.

موالی‌زاده در ادامه با اشاره به اینکه خوزستان میزبان چهارمین جشنواره بین‌المللی چند رسانه‌ای خواهد بود تأکید کرد: برای برگزاری نمایشگاه‌های مؤثر و تاثیرگذار در خوزستان، می‌توان از تجربیات و الگوهای موفق نمایشگاه بین‌المللی گردشگری تهران بهره گرفت. تمرکز بر جاذبه‌های منحصر به فرد خوزستان، معرفی جاذبه‌های مختلف تاریخی، برجسته‌سازی فرهنگ و آداب و رسوم محلی مانند غذاهای سنتی، جذب مشارکت ملی، دعوت از کشورها و شرکت‌های فعال در حوزه گردشگری برای حضور در نمایشگاه، ایجاد بستر برای تبادل تجربیات و فناوری‌های نوین در صنعت گردشگری، فراهم کردن فضایی برای تعامل بین فعالان محلی، ملی و بین‌المللی، ایجاد فرصت‌های همکاری بین بخش‌های دولتی، خصوصی و سازمان‌های مردم‌نهاد از جمله این موارد است.

او در ادامه به ضرورت سازمان‌دهی کارگاه‌های آموزشی، سمینارها و پنل‌های تخصصی با حضور کارشناسان برجسته، برگزاری گشت‌های گردشگری برای معرفی جاذبه‌های خوزستان به شرکت‌کنندگان در نمایشگاه گردشگری تهران اشاره کرد و گفت: با الگوگیری از نمایشگاه بین‌المللی گردشگری تهران و تطبیق آن با شرایط و ظرفیت‌های خوزستان، می‌توان نمایشگاه‌هایی مؤثر و تأثیرگذار در استان برگزار کرد. این نمایشگاه‌ها نه تنها به معرفی جاذبه‌های خوزستان کمک می‌کنند، بلکه می‌توانند به عنوان محرکی برای توسعه اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی استان عمل کنند.

استان خوزستان به‌عنوان یکی از مناطق مهم گردشگری کشور باتوجه به دار بودن آثار ثبت شده جهانی و ملی و همچنین ظرفیت‌های طبیعی بسیار زبیا، سعی کرده در هجدمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری کشور، ظرفیت‌های متنوع و جذاب خود را به طور شایسته‌ای به نمایش بگذارد. این استان با دارا بودن جاذبه‌های تاریخی، فرهنگی، طبیعی و صنعتی، توانسته است توجه بسیاری از بازدیدکنندگان و فعالان صنعت گردشگری را به خود جلب کند.


طراحی و پیاده سازی: راد وب