معاون میراثفرهنگی خوزستان گفت: براساس طرح مصوب، همه الحاقات ناهمگن که ساختار عرشه پل قدیم دزفول را دستخوش تغییر کرده بود برچیده شدند و بستر پل برای مرمت تاقها، عایق، شیببندی و کفسازی آماده و پس از آن عرشه پل با هدف آمادهسازی زیرساخت پیادهروی روی آن آجرفرش شده است.
بهگزارش روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان، سیدمحسن حسینی با بیان اینکه صیانت و حفاظت از پل تاریخی دزفول با تهیه طرح مرمت، حفاظت و برپایی کارگاههای مرمتی در فصول متمادی از سالهای قبل توسط ادارهکل میراثفرهنگی استان آغاز شده است افزود: باتوجه به انتصاب دکتر محمد جوروند، مدیرکل جدید و تأکید او مبنی بر توجه ویژه به موضوع حفاظت و مرمت اصولی و اساسی آثار و ابنیه تاریخی از جمله مرمت پلهای تاریخی دزفول و شوشتر، در این خصوص چندین جلسه کارشناسی باحضور دکتر جوروند برگزار شد.
معاون میراثفرهنگی خوزستان ادامه داد: بهمنظور تأمیناعتبار این موضوعات، جلساتی با رئیس سازمان برنامه و بودجه استان برگزار که خوشبختانه نتایج خوبی حاصل شده و یک کارگروه از بهترین کارشناسان ادارهکل در حوزه معاونت میراث برای پیگیری و ادامه روند مرمت پلهای دزفول و شوشتر تشکیل شده که بنا به تصمیم کارگروه یادشده، در فصل جاری مرمت این پل تاریخی و براساس طرح مصوب، همه الحاقات ناهمگن که ساختار عرشه پل را دستخوش تغییر کرده بود بر چیده شدند و بستر پل برای مرمت تاقها، عایق، شیببندی و کفسازی آماده و پس از آن عرشه پل با هدف آمادهسازی زیرساخت پیادهروی روی آن آجر فرش شده است.
او تصریح کرد: باتوجه به اینکه این اثر تاریخی یکی از فضاهای شهری دارای اصالت و ارزش اجتماعی است، میتوان آن را به عنوان مقصد جدیدی در گردشگری دزفول تعریف کرد.
حسینی خاطر نشان کرد: در فصل جاری مرمت، تخصیص ۴۰ میلیارد ریال اعتبار اجرای این طرح، با پیگیریهای اداره کل میراثفرهنگی خوزستان، از محل اعتبارات ملی و استانی میسر شده است.
او گفت: مرمت پل ساسانی دزفول از طرحهای اولویتدار ادارهکل میراثفرهنگی خوزستان در برنامه هفتم توسعه است که در پنج سال آینده بطور کامل مرمت میشود.
پل کهن دزفول از آثار دوره ساسانی است که با شماره ۸۴ در دیماه سال ۱۳۱۰ خورشیدی در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است. این پل از گذشته تاکنون دو ساحل شرقی و غربی رودخانه دز را به هم وصل میکند.