سرپرست معاونت گردشگری ادارهکل میراثفرهنگی خوزستان با اشاره به برگزاری نوزدهمین کارگروه طبیعتگردی خوزستان، مصوبات این نشست را تشریح کرد.
بهگزارش روابطعمومی دبیرخانه ستاد اجرایی خدمات سفر خوزستان، پیمان نبهانی اظهار کرد: در کارگروه طبیعتگردی استان که زیر کمیته ملی طبیعتگردی تشکیل میشود، نمایندگان چهار نهاد استانداری، ادارهکل حفاظت محیطزیست، ادارهکل منابع طبیعی، ادارهکل زمینشناسی و اکتشافات معدنی، ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی به عنوان دبیرخانه کارگروه و نماینده بخش خصوصی، موضوعات مرتبط با اکوتوریسم و طبیعتگردی در مناطق تحت مدیریت نهادهای ذیربط را بررسی میکنند.
سرپرست معاونت گردشگری ادارهکل میراثفرهنگی خوزستان با بیان اینکه در نوزدهمین جلسه کارگروه طبیعتگردی سه طرح "محیط و پارک طبیعتگردی روستایی ـ عشایری" در شهرستانهای لالی، هفتکل و هویزه بررسی شد افزود: در این جلسه، متقاضیها به ارائه طرح جانمایی دارای پیوست محیطزیستی و زمینشناسی، ارائه طرح بر مبنای استفاده از آبهای سطحی و نزولات آسمانی به جای آبهای زیرزمینی و جایگزینی گونههای بومی گیاهی مناسب منطقه با هماهنگی ادارهکل حفاظت محیطزیست و ادارهکل منابع طبیعی ملزم شدند.
او ادامه داد: این طرحها با هدف ایجاد یک محیط گردشگری برای بازدید گردشگران و علاقمندان و ایجاد زیرساختهای موردنیاز برای تأمین آستانه آسایش گردشگران و با رعایت ملاحظات زیستمحیطی در کارگروه طبیعتگردی ادارهکل تصویب شد.
نبهانی افزود: محیط و پارک طبیعتگردی روستاییعشایری شهرستان هفتکل با تمرکز بر احیای آهوی بومی و تقویت ژنتیکی گونههای موجود است و سرمایهگذار به تکمیل مطالعات طرح باتوجه به نکات پیشگفته موظف شد.
او اضافه کرد: همچنین طرح محیط و پارک طبیعتگردی روستاییعشایری هویزه که با نگاه بر ظرفیتهای بصری و محیطی تالاب بررسی شده بود، سرمایهگذار موظف شد مطالعات طرح را باتوجه به نیاز به همخوانی مستحدثات طرح با محیط پیرامونی (تالاب)و همچنین رعایت حساسیتهای جامعه بومی تالاب تکمیل کند؛ ضمن اینکه در هنگام اجرا و بهرهبرداری از طرح، آلودگیهای صوتی و بصری در طرح نباید ایجاد شود.
سرپرست معاونت گردشگری ادارهکل میراثفرهنگی خوزستان تصریح کرد: با رونق گردشگری عشایریروستائی میتوان شاهد تردد گردشگران به مناطقی باشیم که تاکنون کمتر در مقصد گشتهای گردشگری درنظر گرفته میشد و باتوجه به نگاه متخصصمحور این نوع گردشگری به حفظ گونههای خاص جانوری و گیاهی، میتوان توصیههای زیستمحیطی را به بازدیدکنندگان ارائه و جامعه هدف را به حفظ محیطزیست هوشیارتر کرد.
او گفت: از طرفی با رونق گردشگری در یک منطقه میتوان به بهبود زیرساختها و تأسیسات زیربنایی جامعه میزبان نیز امیدوار بود.
نبهانی خاطرنشان کرد: همچنین در این کارگروه به آمادهسازی مناطق طبیعی در ایام نوروز و همکاری همه نهادها در پاکسازی مناطق طبیعی و ارائه خدمات بهینه به گردشگران و همکاری در حفظ ایمنی مردم در مناطق طبیعی با همکاری نهادهای مرتبط همچون هلالاحمر، هیأت غریقنجات، آتشنشانی، اورژانس و غیره تأیید شد.
او عنوان کرد: از دیگر موضوعات مطرحشده در کارگروه طبیعتگردی، پیگیری فعالیتهای دبیرخانه ملی پرندهنگری بود که بر تشکیل کارگروه پرندهنگری استان، شناسایی، تجهیز و حفاظت از مناطق با قابلیت پرندهنگری در استان با همکاری شرکت نفت، پتروشیمی و نهادهای مرتبط در هر منطقه، تهیه تابلوهای معرفی پرندگان و سایر گونههای حیات وحش در مناطق طبیعی با همکاری نهادهایی که منطقه اکوتوریسمی در عرصه فعالیت آن نهاد است و معرفی نقاط تفرجگاهی مناطق چهارگانه محیط زیست به ادارهکل برای تعریف طرحهای پیشنهادی اکوتوریسم در مناطق مربوطه تأکید شد.