آخرین به روز رسانی: پنج شنبه 12 تیر 1404
آخرین به روز رسانی: پنج شنبه 12 تیر 1404
یک شنبه 14 اردیبهشت 1404
کد خبر: 6856
تعداد بازدید: 60

برگزاری کارگاه‌های بافت‌گردی و شوشترشناسی

یک دوستدار میراث فرهنگی و گردشگری از برگزاری کارگاه‌های بافت‌گردی و شوشترشناسی به‌منظور شناخت بهتر از آثار و بناهای تاریخی و نیز آداب و رسوم به همت جمعی از دوستداران میراث فرهنگی و فعالان گردشگری شوشتر خبر داد.
ابوالفضل مهدی‌پور، در گفت‌وگو با روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان، اظهار کرد: کل این دوره پنج ماهه است و از آغاز آن 18 هفته گذشته است.

او با بیان اینکه در این کارگاه هر هفته بخشی از بافت یا اثری تاریخی از شوشتر مورد بازدید قرار می‌گیرد افزود: با پیشرفت و گسترش شهرهای دارای قدمت تاریخی متاسفانه بافت‌های قدیمی و آداب و رسوم  این شهرها که به نحوی شناسنامه تاریخی و  فرهنگی شهر محسوب می‌شوند به مرور زمان مورد بی‌توجهی قرار می‌گیرند.

او معتقد است: یکی از موثرترین راه‌ها برای جلوگیری از تخریب این آثار برگزاری تورهای بافت‌گردی و معرفی و شناساندن این میراث ارزشمند است.

مهدی‌پور افزود: طرح کارگاه‌های شوشترشناسی به‌منظور دانش‌افزایی و ارتقای آگاهی عموم مردم از میراث گذشتگان و پیشینه تاریخ و تمدن و فرهنگ ‌و آداب و رسوم شوشتر اجرا می‌شود.

این دوستدار میراث فرهنگی گفت: در این کارگاه‌ها کارشناسان میراث فرهنگی و فعالان گردشگری شوشتر  توضیحاتی درمورد بناها و آثار تاریخی و نیز آداب و رسوم به زبان ساده می‌کنند و به بحث و گفت‌وگو می‌پردازند.

او ادامه داد: در این کارگاه‌ها علاوه بر توضیحات به نقش ارزشمند بناها و بافت‌گردی برای رونق گردشگری و نیز حضور سرمایه‌گذاران در بخش میراث فرهنگی و گردشگری بحث و تبادل نظر می‌شود و اهالی و پیشکسوتان به روایت خاطره و تجربه درمورد آداب و رسوم خود در بافت تاریخی می‌پردازند. 

او با بیان اینکه شهرهایی مانند شوشتر دارای ارزش تاریخی هستند؛ ارزشی که شامل عناصر معماری هنری و فرهنگی است و به همین علت است که بافت تاریخی به‌عنوان میراثی گران‌بها و باارزش در کنار بافت جدید به شمار می‌آید خاطرنشان کرد: این میراث گران‌بها می‌تواند در زمینه توسعه آینده شهر به‌ویژه از لحاظ گردشگری و جذب گردشگر دارای اهمیت فراوان باشد.
مهدی‌پور افزود: بافت‌های تاریخی نه تنها میراث ملموس هستند بلکه به عنوان اسناد زنده‌ای از تمدن‌های گذشته اطلاعات ارزشمندی را به نمایش می‌گذارند.

این دوستدار میراث فرهنگی و گردشگری همچنین با اشاره به اینکه بافت‌های شهری با ترکیب معماری تاریخی و مدرن نشانگر پیوندی عمیق بین خلاقیت بشری و طبیعت است گفت: جاذبه‌های گردشگری به‌خصوت بافت قدیمی شهرها به عنوان اصلی‌ترین عوامل جذب گردشگر محسوب می‌شوند.

او با بیان اینکه امروزه اهمیت زیادی به بافت‌های تاریخی داده می‌شود و معرفی این جاذبه‌ها می‌تواند نقش مهمی در این راستا داشته باشد یادآوری کرد: بافت تاریخی شوشتر را می‌توان جزو یکی از مهمترین جاذبه‌های شهری در کشور به شمار آورد که جاذبه‌های زیادی از دوران مختلف را در خود جای داده است.

به گفته مهدی‌پور:  محله‌های این شهر در دل خود جاذبه‌های بسیاری دارند و هنوز بسیاری از آن‌ها ناشناخته مانده و می‌توان براساس مسیرهای گردشگری آن‌ها را معرفی کرد.

این فعال میراث فرهنگی و گردشگری با بیان اینکه بافت متراکم شهری، کوچه‌های میراثی شوشتر و ساختارها و سازه‌های این شهر را به موزه‌ای زنده تبدیل کرده است اظهار داشت: کهن‌شهر شوشتر با برخورداری از پتانسیل‌های فراوان از جمله بناهای آبی ـ تاریخی، اماکن مذهبی و زیارتگاه‌ها، طبیعت بکر و زیبا و بافت تاریخی باارزش شامل عناصری همچون خانه‌های تاریخی، سراها، ساباط‌ها، بافت سنتی و... همواره مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی و علاقه‌مندان و اندیشمندان بوده است.

به باور او: آشنایی عموم مردم به‌خصوص کودکان و نوجوانان با جاذبه‌های تاریخی و گردشگری و بافت سنتی و آداب و رسوم باعث تقویت حس مسئولیت‌پذیری جامعه در حفظ و نگهداری میراث فرهنگی شده و از ظهور پدیده وندالیسم و تخریب آثار تاریخی پیشگیری می‌کند و نیز موجب احیای آداب و رسوم سنتی می‌شود.


طراحی و پیاده سازی: راد وب