موزه تخصصی ایلامشناسی هفتتپه، برای هفتمین سال متوالی در فهرست برگزیدگان آیین ملی موزه برتر قرار گرفت و عنوان پرافتخار «موزه برتر» را از سوی کمیته ملی ایکوم ایران (شورای بینالمللی موزهها) کسب کرد.
مدیرپایگاه میراثجهانی چغازنبیل و هفتتپه یکشنبه شب 28 اردیبهشتماه 1404 در گفتوگو با خبرنگار روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان، اظهار کرد: آیین ملی موزه برتر همزمان با روز جهانی موزهها و آغاز هفته میراثفرهنگی ساعتی پیش در تهران برگزار شد که موزه باستانشناسی هفتتپه با کسب عنوان موزه برتر در شاخص "حفاظت و نگهداری"، برای هفتمین سال پیاپی در فهرست برگزیدگان این آیین ملی قرار گرفت.
عاطفه رشنویی در ادامه با تبریک به مردم خوزستان، همکاران پرتلاش موزه، پژوهشگران و همه علاقهمندان به میراثفرهنگی ایرانزمین به سبب کسب این افتخار، دستاورد یادشده را نمادی از استمرار کیفیت حرفهای، تعهد فرهنگی و اجرای موفق شاخصهای بینالمللی موزهداری عنوان کرد و افزود: این موزه با تمرکز بر معرفی و بازنمایی تمدن ایلام، یکی از کهنترین فرهنگهای بشری، نقش مهمی در تبیین تاریخ و هویت منطقهای ایفا کرده است.
او افزود: بهرهگیری از یافتههای باستانشناسی منحصربهفرد از محوطههای هفتتپه و چغازنبیل، در کنار رویکردهای نوین در آموزش، ترویج و نمایش، موزه هفتتپه را به یکی از موزههای تخصصی فعال کشور بدل کرده است.
مدیرپایگاه میراثجهانی چغازنبیل و هفتتپه با بیان اینکه موزه هفتتپه با رویکردی خلاقانه و مشارکتمحور، توانسته است در حوزههای آموزشی، پژوهش، کودک و حفاظت و نگهداری حضوری مؤثر داشته باشد گفت: در زمینه آموزش، برگزاری مستمر کارگاهها، نشستهای تخصصی، برنامههای مخاطبمحور و تولیدمحتوای متناسب با گروههای مختلف سنی و اجتماعی، جایگاه این موزه را بهعنوان مرجعی فرهنگی تقویت کرده است.
او تصریح کرد: در حوزه حفاظت و ساماندهی، اقدامات مؤثر در نگهداری آثار، استانداردسازی فضای نمایش و مخزن، و ثبت دقیق اطلاعات، جایگاه این مجموعه را در سطح ملی ارتقا داده است.
رشنویی افزود: همچنین، همسویی با شعارهای جهانی ایکوم، مانند شعار سال جاری «موزهها برای آموزش و پژوهش»، در طراحی و اجرای برنامههای فرهنگی و اجتماعی، نشاندهنده نگاه بینالمللی و مسئلهمحور این نهاد است.
او خاطرنشان کرد: هفت سال حضور پیوسته در آیین موزه برتر، صرفاً نشان افتخار نیست؛ بلکه گواهی است بر پویایی نهادی که میراث را به زبان امروز بازگو میکند و نقش موزه را در توسعه پایدار فرهنگی، بهروشنی نمایان میسازد.