آخرین به روز رسانی: شنبه 14 تیر 1404
آخرین به روز رسانی: شنبه 14 تیر 1404
چهار شنبه 31 اردیبهشت 1404
کد خبر: 6915
تعداد بازدید: 108

مدیر پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفت‌تپه خبر داد:

مرمت و حفاظت میدانی خمره‌‌های سفالین در حصار درونی چغازنبیل

مدیر پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفت‌تپه گفت: در ادامه برنامه‌های حفاظتی پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفت‌تپه عملیات مرمت و تثبیت يكي از خمره‌های سفالین متعلق به دوره ایلام میانه واقع در حصار درونی مجموعه چغازنبیل با رویکرد حفاظت در محل «in-situ» صورت گرفت.
به گزارش روابط عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان، عاطفه رشنویی، با تاکید بر ضرورت بهره‌گیری از روش‌های کم‌مداخله و حفظ اصالت آثار در مداخلات حفاظتی اظهار داشت: این اقدامات در راستای صیانت از اجزای وابسته به معماری و در چارچوب اصول حفاظت مبتنی بر زمينه که از ارکان کلیدی مدیریت یکپارچه محوطه‌های ثبت‌شده در فهرست میراث جهانی به‌شمار می‌رود انجام شده است.

 مدیر پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفت‌تپه با بیان اینکه عملیات با مطالعات اولیه و بررسی شرایط حفاظتی خمره‌ها در ضلع شمال‌شرقی محوطه آغاز شد افزود: پس از مستندنگاری دقیق مراحل پاک‌سازی، خواناسازی سطح اثر، قطعه‌یابی، وصالی، استحکام‌بخشی ساختاری و آماده‌سازی بستر پیرامونی برای ارایه عمومی دنبال شد.

رشنویی ادامه داد: اين عمليات به دست كارشناس حفاظت و مرمت پايگاه با رعايت اصالت سلامت مبتني بر مباني نظري حاكم بر مجموعه انجام شده و در ادامه، ویترین حفاظتی با طراحی اختصاصی، در محل نصب شد تا امکان نمایش ایمن و استاندارد یکی از خمره‌ها در فضای محوطه براي نخستين بار فراهم شود.

او خاطرنشان کرد: اجرای چنین پروژه‌هایی با رعایت اصول منشور بین‌المللی حفاظت و مرمت آثار تاریخی (منشور ونیز) و دستورالعمل‌های  ايكوموس گامی مهم در جهت تلفیق حفاظت فیزیکی با ارتقای تجربه زیباشناختی مخاطب در بستر اصلی اثر است.

مدیر پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفت‌تپه با بیان اینکه تداوم این عملیات برای دیگر خمره‌های شناسایی‌شده نیز در برنامه‌ کار پایگاه قرار دارد اظهار کرد: این اقدام در راستای سیاست‌های حفاظت پایدار از آثار ثابت در محیط‌های روباز و تاریخی و با هدف ایجاد الگوهای بومی‌شده در مدیریت حفاظتی میراث فرهنگی صورت گرفته است.


طراحی و پیاده سازی: راد وب