رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس ثبت ملی آثار مرتبط با دفاعمقدس را اقدامی ارزشمند و راهبردی دانست و آن را همانند جهاد رزمندگان در دوران جنگ تحمیلی توصیف کرد.
بهگزارش روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستانذ، سردار بهمن کارگر، رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، امروز شنبه ۳ خرداد، در مراسم مشترک معاونت میراثفرهنگی و بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، شامل رونمایی از الواح ثبت آثار دفاع مقدس خوزستان و جلسه شورای ملی ثبت آثار غیرمنقول فرهنگیتاریخی که در باغموزه دفاع مقدس برگزار شد، با گرامیداشت سالروز فتح خرمشهر اظهار کرد: عملیات بیتالمقدس بزرگترین، پرافتخارترین و موفقترین عملیات دوران دفاع مقدس بود که برگ زرینی در تاریخ انقلاب اسلامی به شمار میرود.
او با تأکید بر اینکه در طول هشت سال دفاع مقدس حتی یک وجب از خاک ایران به دشمن واگذار نشد، افزود: رزمندگان و شهدا با تمام وجود از ذرهذره خاک وطن دفاع کردند. امروز ثبت آثار آن حماسهها، جهادی دیگر در امتداد همان راه است.
سردار کارگر با اشاره به آغاز ثبت ملی آثار دفاع مقدس در سالهای گذشته تصریح کرد: کار بزرگی از حدود یک دهه پیش آغاز شده که همان ثبت ملی آثار دفاع مقدس است. تاکنون ۴۸ یادمان از ۵۸ یادمان در ۷ استان کشور به ثبت رسیده که با همکاری نزدیک وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی محقق شده است.
او ادامه داد: ایکاش این کار از سالها پیش شروع میشد، اما هنوز هم دیر نیست. ثبت آثار دفاع مقدس به معنای حفظ حافظه ملی است؛ همانطور که در دوران جنگ، رزمندگان از خاک وطن دفاع کردند، امروز شما از هویت ملی پاسداری میکنید.
رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس بر لزوم ثبت اسناد دفاع مقدس در کنار آثار غیرمنقول تأکید کرد و گفت: این آثار باید برای آیندگان بماند و معرفی شود، چراکه در سخنان رهبر معظم انقلاب و امام خمینی (ره) بارها بر اهمیت حفظ این میراث معنوی تأکید شده است.
او همچنین پیشنهاد داد: ثبت محلهایی در تهران که در دوران جنگ تحمیلی هدف اصابت موشک قرار گرفتهاند میتواند در اولویت قرار گیرد. این طرح با همکاری وزارت میراثفرهنگی و شورای شهر قابلیت اجرا دارد. دزفول نیز از دیگر شهرهایی است که بیشترین موشکها را تحمل کرده و باید در این زمینه بهصورت ویژه دیده شود.