آخرین به روز رسانی: جمعه 13 تیر 1404
آخرین به روز رسانی: جمعه 13 تیر 1404
یک شنبه 04 خرداد 1404
کد خبر: 6939
تعداد بازدید: 49

مدیرکل میراث‌فرهنگی خوزستان:

رویداد گردشگری مقاومت فصلی نوین در هنر نمایشی تئاتر است

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان گفت: بخش میراث دفاع‌مقدس و گردشگری مقاومت که به عنوان بخشی از بیست و ششمین جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر به اجرا در آمد فصلی نوین در هنر نمایشی تئاتر است که انتظار می‌رود از سوی هنرمندان مورد توجه قرار بگیرد.
به‌گزارش روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان، محمد جوروند در آیین پایانی رویداد میراث دفاع‌مقدس و گردشگری مقاومت که در حاشیه بیست و ششمین جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر در سالن همایش‌های منطقه‌آزاد اروند برگزار شد، بر اهمیت ارزش‌های دفاع‌مقدس و جنبه‌های مثبت گردشگری مقاومت تأکید کرد و افزود: هدف اصلی گردشگری مقاومت، آشنایی نسل جوان و نوجوان با تاریخ، دلاوری‌ها و سلحشوری‌های ایران اسلامی است و این آشناسازی در اصل هویت‌مند کردن نسل امروز و آینده خواهد بود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان افزود: مقاومت بخشی جدایی‌ناپذیر از ادبیات ما است که از دیرباز موردتوجه بزرگان و نویسندگان این دیار بوده است.

او اضافه کرد: این مقوله نیازمند توجه بیشتر و سرمایه‌گذاری از سوی بخش دولتی و خصوصی است.

جوروند یادآور شد: بخش میراث دفاع‌مقدس و گردشگری مقاومت که به عنوان بخشی از بیست و ششمین جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر به اجرا در آمد فصلی نوین در هنر نمایشی تئاتر است که انتظار می‌رود از سوی هنرمندان مورد توجه قرار بگیرد.

او گفت: ضروری است که در کنار هنر نمایش، مکان‌های تاریخی‌فرهنگی و گردشگری مقاومت مورد توجه قرار گیرد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان در ادامه با اشاره به چهره های شاخص حوزه میراث دفاع مقدس و گردشگری مقاومت، از شخصیت‌هایی همچون حسین فخری و سیدصاحب موسوی به عنوان نمونه بارز و الگوی مجسم دفاع‌مقدس نام برد.

او اظهار کرد: این رویداد به‌عنوان یکی از بخش‌های بیست‌وششمین جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر با هدف معرفی ارزش‌های دفاع مقدس و جاذبه‌های گردشگری مرتبط با مقاومت در دوران جنگ تحمیلی برگزار شد.

جوروند ادامه داد: در این رویداد، ۱۷ نمایش در ۲۶ مکان‌ تاریخیفرهنگیِ ۱۰ شهرستان استان خوزستان از ۲۸ اردیبهشت‌ماه تا چهارم خردادماه ۱۴۰۴ اجرا شد که در مجموع ۱۳۶ اجرا را شامل شد.

او افزود: نمایش‌های یادشده شامل "مسافر بغداد"، "سماک‌البحر"، "پاسپورت خونی"، "فتوت‌نامه مادرم صغری"، "قهرمان غریب"، "بهروزنامه"، "کبوتر صلح"، "به‌دنبال یک آدرس"، "رکاب‌زن"، "بچه‌پررو"، "مرثیه‌خان"، "میراث نفت"، "چند روایت از نامه‌‍‌های رسیده"، "توپ، تانک، یک ضربه"، "وابگردانم"، دیده‌بان دشت‌بان شقایق" و "شاباش آتش" بودند که همزمان با هفته میراث‌فرهنگی و سالروز آزادسازی خرمشهر در بازه‌زمانی پیش‌گفته به اجرا درآمد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان در پایان سخنان خود پیام وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به مناسبت سالروز فتح خرمشهر و روز مقاومت، ایثار و پیروزی را قرائت کرد.

در بخشی از این پیام آمده است: «در عصر نبرد روایت‌ها، ما مأموریت یافته‌ایم تا حماسه‌ خرمشهر را در حافظه‌ ملی و جهانی ثبت کنیم و آن را به ‌مثابه الگویی فراملی از مقاومت هوشمندانه، صلح‌خواهی عزتمندانه و ایثار تمدن‌ساز، صیانت کنیم.

میراث‌ فرهنگی ما استمرار همان حماسه است؛ در ساحت عقلانیت، معنا و دیپلماسی فرهنگی. دیروز رزمندگان ما در خاکریزهای آتش و خون از تمامیت سرزمینی دفاع کردند؛ امروز ما در عرصه‌ میراث ‌فرهنگی، حافظ سنگرهای هویت، حافظه و کرامت ایرانی هستیم. هر لوح تاریخی، هر اثر تمدنی و هر روایت مردمی، شهادتی است بر تداوم آن روح سترگ.»


طراحی و پیاده سازی: راد وب