در سوم خرداد، خرمشهر بار دیگر میزبان روایت حماسه شد؛ آنهم نه با گلوله و دود، بلکه با واژه و نور صحنه. در آیین پایانی بیستوششمین جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر، پیام گرم و درود صمیمانه سیدرضا صالحیامیری، وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی به مردم صبور و قهرمان خوزستان، توسط سردار سیدقاسم قاسمی ابلاغ شد.
به گزارش روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان، آیین پایانی بیستوششمین جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر، همزمان با سالروز آزادسازی این شهر قهرمان، با طنین گامهای هنر مقاومت و حضور چهرههای ملی و استانی شامگاه شنبه در سالن همایشهای منطقه آزاد اروند برگزار شد.
سردار سیدقاسم قاسمی، مشاور وزیر میراثفرهنگی در امور ایثارگران در حضور جمعی از مسئولان کشوری و استانی، خانواده معظم شهدا، هنرمندان تئاتر و مردم قدرشناس خرمشهر، با یادآوری خاطرات حضور خود در عملیات آزادسازی خرمشهر گفت: دفاع مقدس گنجینهای از واقعیت، شهامت و ایثار است که باید با زبان گویا، مؤثر و متعهد هنر به نسلهای آینده منتقل شود؛ هنری عاری از اغراق و آمیخته با صداقت.
او با تاکید بر جایگاه بانوان خرمشهری در دفاع از شهر، آنان را اسطورههایی برگرفته از مکتب زینب (س) دانست و گفت: زنان این دیار، چه در روزهای آتش و خون و چه در سالهای پس از جنگ، پرچمدار حماسه، پایداری و عزت بودهاند.
مشاور وزیر میراثفرهنگی در بخش دیگری از سخنان خود، با قدردانی از همافزایی نهادها و دستگاههای فرهنگی در برگزاری جشنواره، از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، منطقه آزاد اروند، ادارهکل میراثفرهنگی استان خوزستان، بنیاد شهید و ادارهکل ارشاد اسلامی استان خوزستان به عنوان اضلاع مؤثر این مشارکت یاد کرد و افزود: همگرایی فرهنگی برای اعتلای هنر مقاومت، ضرورتی انکارناپذیر است و استمرار این مسیر، پیوندی تازه میان نسل امروز و سرمایههای تاریخی کشور خواهد ساخت.
او در پایان، خطاب به مسئولان کشوری گفت: امروز آرامش و آسایش مردم مقاوم خرمشهر، مهمترین مطالبه و بزرگترین آرزوی من است. این مردم، سزاوار آیندهای روشن و سرشار از امیدند.
در ادامه مراسم، از حسین فخری، مداح شناختهشده خرمشهری، با حضور سردار قاسمی، احمد مطورزاده نماینده مردم خرمشهر در مجلس شورای اسلامی، محمد جوروند مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان، محمدرضا براتی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خوزستان، شهردار و اعضای شورای شهر خرمشهر و جمعی از هنرمندان تقدیر بهعمل آمد.
جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر در بیستوششمین دوره خود، به دبیری حسین ذوالفقاری و با محورهای تئاتر صحنهای، خیابانی، کودک و نوجوان، نمایشنامهنویسی و ویژهبرنامه «میراث دفاع مقدس و گردشگری مقاومت»، در اردیبهشت و خرداد ۱۴۰۴ برگزار شد و با آیین اختتامیه در سوم خرداد، به کار خود پایان داد.