کارگاه آموزشی «کودک و موزه» در موزه هفتتپه برگزار شد.
بهگزارش روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان، مدیر پایگاه میراثجهانی چغازنبیل و هفتتپه با اعلام این خبر افزود: در جهان امروز، موزهها دیگر فقط محل نگهداری آثار تاریخی نیستند، بلکه فضاهایی زنده، خلاق و آیندهساز برای آموزش، پژوهش و گفتوگوهای فرهنگی بهشمار میآیند.
عاطفه رشنوئی ادامه داد: در راستای همین نگاه نوین و با الهام از شعار جهانی «موزهها و آینده در حال تغییر» و محوریت شعار سال ۲۰۲۵ ایکوم با عنوان «موزهها، آموزش و پژوهش»، کارگاه آموزشی «کودک و موزه» در موزه هفتتپه برگزار شد.
او افزود: این کارگاه با همکاری مؤسسه فرهنگیهنری رایانمهر و باحضور گروهی از کودکان و نوجوانان هنرمند شهرستان شوش، با هدف آشنایی با مفاهیم پایهای میراثفرهنگی، طراحی نقوش ایلامی و آشنایی با تاریخ و تمدن باستانی ایلام شکل گرفت. در این برنامه، کودکان با راهنمایی کارشناسان پایگاه و موزه، نقوش تاریخی را روی سفال بازآفرینی کردند و درباره اهمیت حفاظت از آثار تاریخی و هویت فرهنگی گفتوگو شد.
به باور مدیر پایگاه میراثجهانی چغازنبیل و هفتتپه، آموزش میراثفرهنگی از سنین کودکی، علاوه بر اینکه به درک بهتر تاریخ و هویت میانجامد، زمینهساز پرورش نسلی آگاه، مسئول و خلاق خواهد بود و این رویکرد در راستای مسئولیت اجتماعی موزهها و نقش نوین آنها در آموزش غیررسمی و ایجاد پیوندی پایدار میان گذشته و آینده شکل میگیرد.
او افزود: پایگاه میراثجهانی چغازنبیل با اجرای چنین برنامههایی تلاش دارد تا موزه را به عرصهای برای تجربه، یادگیری، خلاقیت و همزیستی فرهنگی برای نسلهای نو تبدیل کند؛ چرا که آینده حفاظت از میراث، به آموزش امروز وابسته است.