آخرین به روز رسانی: چهار شنبه 11 تیر 1404
آخرین به روز رسانی: چهار شنبه 11 تیر 1404
دوشنبه 12 خرداد 1404
کد خبر: 6967
تعداد بازدید: 103

پیگیری موضوعات تخصصی میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی حوزه مُنگشت خوزستان

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان با اشاره به برگزاری نشست مشترک با نماینده و فرمانداران حوزه مُنگشت خوزستان گفت: در این جلسه مقرر شد تا در جلسات کمیته برنامه‌ریزی شهرستان‌های حوزه مُنگشت، اعتبار ویژه‌ای به ساخت‌وسازهای این حوزه اختصاص داده شود.
به‌گزارش روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان، محمد جوروند اظهار کرد: با هدف پیگیری موضوعات مربوط به سه بخش تخصصی میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستیِ حوزه مُنگشت (ایذه، دزپارت، صیدون و باغ‌ملک)، بعد از ظهر امروز 12 خردادماه 1404، نشستی را باحضور فرشاد ابراهیم‌پور نماینده حوزه منگشت در مجلس شورای اسلامی، فرمانداران حوزه منگشت، معاونان چهار بخش اداره‌کل میراث‌فرهنگی خوزستان و رؤسای ادارات میراث‌فرهنگی حوزه منگشت برگزار کردیم.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان ادامه داد: در ابتدای این نشست، معاونان سه بخش تخصصی اداره‌کل میراث‌فرهنگی استان، گزارش‌هایی از فعالیت‌های انجام‌شده در حوزه منگشت ارائه دادند که فرمانداران نیز تقاضاهایی در این خصوص داشتند که براساس آن‌ها برنامه‌ریزی‌هایی صورت گرفت.

او با بیان این‌که در این جلسه مقرر شد تا در جلسات کمیته برنامه‌ریزی شهرستان‌های حوزه منگشت، اعتبار ویژه‌ای به ساخت‌وسازهای این حوزه اختصاص داده شود گفت: در این‌باره، پیشنهاداتی نیز در حوزه‌های مختلف از سوی نماینده حوزه منگشت در مجلس شورای اسلامی ارائه شد؛ ضمن این‌که مقرر شد موضوع ثبت‌جهانی منظر فرهنگی‌تاریخی ایذه هم همچنان با جدیت بیشتر دنبال شود.

جوروند با اشاره به این‌که اتمام طرح‌های نیمه‌تمام حوزه‌های میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در حوزه منگشت نیازمند هم‌افزایی جمعی است افزود: در این زمینه بنا شد تا فرمانداران کمک‌های لازم را انجام دهند.

او خاطرنشان کرد: در حوزه صنایع‌دستی نیز باتوجه به این‌که گلیم شهرستان ایذه ظرفیت جهانی شدن را دارا است، نماینده حوزه منگشت درخصوص پیگیری‌های لازم در این خصوص قول مساعد داد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان افزود: باتوجه به این‌که در حوزه گردشگری نیز چهار شهرستان ایذه، دهدز، صیدون و باغملک در نوروز گذشته مورد بررسی و واکاوی قرار گرفتند، درخصوص توسعه سایر زیرساخت‌های گردشگری این حوزه‌ها نیز گفت‌وگوهایی سازنده‌ای در این نشست انجام شد که نتیجه این گفت‌وگوها در آینده‌ای نزدیک به مردم عزیز استان اطلاع‌رسانی خواهد شد.

تقویت گردشگری حوزه منگشت، کلید رهایی از نیاز مطلق خوزستان به نفت

همچنین فرشاد ابراهیم‌پور نماینده حوزه مُنگشت در مجلس شورای اسلامی در این نشست اظهار کرد: حوزه مُنگشت با در اختیار داشتن حدود ۱۲ درصد از مساحت سرزمینی استان خوزستان دارای دو مزیت اساسی است که اولین مزیت آن این است که جزو خوش آب و هواترین مناطق استان بوده و بهترین اراضی خوزستان را نیز دارا است.

او با اشاره به این‌که دومین مزیت این حوزه، پیشینه تاریخی چندهزار ساله آن است گفت: آن چیزی که امروز با آن مواجه هستیم میراثی است که باید آن را با هم‌افزایی بیشتر تیمار کنیم.

ابراهیم‌پور با بیان این‌که در حوزه‌های گردشگری، میراث‌فرهنگی و صنایع‌دستی مزیت‌های فراوانی در منگشت وجود دارد افزود: اگر نگاه درستی به ایذه، دزپارت، صیدون و باغ‌ملک داشته باشیم، می‌توانیم خیلی از عقب‌ماندگی‌های خوزستان را جبران کنیم.

او بر اهمیت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در حوزه منگشت تأکید و اضافه کرد: تقویت حوزه گردشگری در حوزه منگشت، باعث خواهد شد که استان خوزستان از نیاز مطلق به نفت رهایی پیدا کند و در کنار نفت از حوزه پردرآمد صنعت گردشگری نیز درآمدزایی کنیم.

لزوم ساخت ژئوپارک در حوزه مُنگشت

نماینده مردم ایذه، دزپارت، صیدون و باغملک در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ساخت ژئوپارک منگشت یکی از مواردی است که نیاز آن در حوزه گردشگری به شدت احساس می‌شود که البته قدم‌هایی هم در این خصوص برداشته شده است و سازمان صنعت، معدن و تجارت و بخش زمین‌شناسی این سازمان نیز آمادگی خود را برای همکاری اعلام کرده‌اند.

او بیان کرد: ثبت جهانی ایذه اهمیت ویژه‌ای دارد و تحقق آن نیازمند تخصیص بودجه مناسب است. می‌توان با مردمی‌سازی میراث فرهنگی در استان خوزستان بسیاری از مشکلات اداری را کاهش داد و این حوزه را به سمت خوداتکایی سوق داد.

ابراهیم‌پور عنوان کرد: اگر بخش خصوصی در این مسیر پای کار بیاید، صنعت گردشگری می‌تواند به جایگاه نخست درآمدزایی برسد، چراکه به ازای هر شش گردشگر، یک شغل ثابت ایجاد می‌شود.

در میان برگزاری این نشست، فرمانداران حوزه منگشت نیز با ارائه گزارشاتی، مطالباتی در حوزه گردشگری از جمله اکوتوریسم عشایری و توسعه میراث موسیقیایی در راستای رونق گردشگری را خواستار شدند.

فرمانداران همچنی بر لزوم مردمی‌سازی میراث‌فرهنگی در خوزستان و حوزه منگشت تأکید داشتند.


طراحی و پیاده سازی: راد وب