قائممقام وزیر و معاون میراثفرهنگی کشور با بیان اینکه پایگاه میراث جهانی چغازنبیل روایتگر نبوغ و معماری نیاکانمان است بر ضرورت پاسداشت و حفاظت از این میراث جهانی تاکید کرد.
بهگزارش روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان، علی دارابی 18 بهمنماه 1403 در ادامه سفر خود به خوزستان و بازدید از طرحهای میراثی استان، از زیگورات چغازنبیل، نخستین بنای ثبت جهانیشده ایران و از روند مرمت، حفاظت و آمادهسازی پایگاه میراثجهانی چغازنبیل برای ایام نوروز بازدید کرد.
قائممقام وزیر و معاون میراثفرهنگی کشور با بیان اینکه چغازنبیل جزو نخستین پروندههای ثبت جهانی ایران در یونسکو محسوب میشود، افزود: ایران با ثبت جهانی ۲۸ میراث ملموس و طبیعی جزو ۱۰ کشور نخست در دنیا است و پروندههایی مانند ۵۴ کاروانسرا، باغ و قنات ایرانی را نیز بهصورت زنجیرهای در یونسکو به ثبت رسانده است.
او با اشاره به اینکه آثاری مانند چغازنبیل نشاندهنده نبوغ نیاکان ما هستند، تصریح کرد: این آثار، معماری، شهرسازی و سبک زندگی اجدادمان را روایت میکنند؛ ضمن اینکه طاق رومی تاریخچهاش در اینجا است و بعدها دیگران از آن الگو گرفتهاند.
دارابی همچنین بر اهمیت امانتداری و پاسداشت از این میراث جهانی حیرتانگیز معماری و شهرسازی تأکید کرد.
همچنین عاطفه رشنویی، مدیر پایگاه جهانی چغازنبیل در این بازدید گفت: قدمت این بنا به ۱۲۵۰ سال پیش از میلاد مسیح باز میگردد و به اعتقاد برخی کارشناسان، قوسهای زیگورات چغازنبیل، منبع الهام طاق رومی بوده است.