آخرین به روز رسانی: چهار شنبه 11 تیر 1404
آخرین به روز رسانی: چهار شنبه 11 تیر 1404
یک شنبه 01 فروردین 1400
کد خبر: 4156
تعداد بازدید: 500

نخستین بوستان صنایع دسـتی در خرمشهر راه اندازی شد

شهرستان خرمشهر در جنوب غربی ایران در قرن های گذشته، یکی از قطب های اصلی صنایع دستی استان خوزستان بوده است. واقعه جنگ تحمیلی، علاوه بر از بین رفتن بسیاری از زیرساخت های شهری و گردشگری، باعث کوچ اجباری تمامی ساکنین شهر از جمله هنرمندان صنایع دستی گردید. پس از پایان جنگ و بازگشت جمع زیادی از ساکنان اولیه این شهرستان و نیز حضور دیگر اقوام مختلف از جای جای کشور عزیزمان به این منطقه جهت کار و فعالیت، باعث گردید که ویترینی از صنایع دستی مختلف کشور در این شهرستان شکل گیرد. این مهم رسالت متولیان امر را در راستای برنامه ریزی جهت حمایت هنرمندان و توسعه اشتغال این حوزه، بیشتر از پیش ایجاب نموده است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی خوزستان، سجاد پاک گهر اضهار کرد: با درخواست اداره میراث فرهنگی خرمشهر جهت نام گذاری یکی از بوستان های شهر بنام بوستان صنایع دستی و با تایید شورای نامگذاری و همکاری شهرداری خرمشهر این موضوع محقق گردید. مراسم رونمایی از نام گذاری این بوستان همزمان با نوروز 1400 با حضور ریاست شورای اسلامی شهر خرمشهر ، سرپرست اداره فرهنگی شهرداری، مشاورین فرماندار و جمعی از مربیان صنایع دستی شهرستان با برگزاری ورکشاب حصیربافی، گلیم بافی و گیوه بافی و با حضور طراح تابلوی پارک جناب آقای علی صالحی از هنرمندان صنایع دستی خرمشهر، برگزار گردید.
او تصریح کرد: «محل قرار گیری این بوستان در ابتدای بلوار خلیج فارس  و در نزدیکی پنج مدرسه ابتدایی و متوسه و تقریبا نزدیک ترین بوستان به مرکز شهر می باشد. قرار است درآینده و پس از برون رفت از وضعیت و محدودیت های کرونا، ورکشاپ ها صنایع دستی در این مکان برگزار خواهد شد. یکی دیگر از اهداف نام گذاری این بوستان در کنار مدارس، آشنایی دانش آموزان با صنایع دستی بوده است. 
همچنین این اداره برنامه های دیگری را در راستای توسعه صنایع دستی شهر در نظر دارد که از جمله آنها، راه اندازی بازارچه صنایع دستی می باشد که کارهای نهایی آن در حال انجام می باشد. »

رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خرمشهر گفت: دیگربرنامه های مرتبط با این موضوع در شهرستان خرمشهر، راه اندازی موزه صنایع دستی در ساختمان ثبت ملی هلال احمر می باشد که در حال حاضر طرح مرمت آن توسط سازمان منطقه آروند تهیه و مصوب گردیده و برنامه راه اندازی این موزه نیز توسط آن سازمان در دست اقدام است .

در پایان میتوان گفت با تحقق برنامه های مدنظر، میتوان آینده خوبی را برای صنایع دستی در این شهرستان پیش بینی نمود که در صورت محقق شدن آنها، این منطقه به یکی از قطب های اصلی صنایع دستی استان خوزستان و کشور مبدل خواهد شد.


طراحی و پیاده سازی: راد وب