فرمانده یگان حفاظت ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان با اشاره به کشف آثار باستانی از قاچاقچیان در فرودگاه امامخمینی (ره) گفت: از حفارهای غیرمجاز و آثار تاریخی سرقتشده اطلاع و گزارشی نداشتیم.
بهگزارش روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان، سرهنگ رامین مکناوی با بیان اینکه تاکنون مشاهدهای از این آثار تاریخی نداشته است گفت: براساس بررسی و مطالعات کارشناسان و باستانشناسان تهرانی، گفته شده که عمده این آثار کشف شده از استان خوزستان هستند.
فرمانده یگان حفاظت ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان خاطرنشان کرد: یگان حفاظت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان درخصوص هرگونه حفاری غیرمجاز و دستگیری اطلاعرسانی لازم را انجام دادهاند اما اینکه آثار سرقتی کشفشده مربوط به چه تاریخی هستند اطلاعی در دست نداریم. در گزارشها و اخبار منتشر شده نیز تاریخ این سرقتها تعیین نشده است.
او با اشاره به اینکه آثار کشفشده ممکن است از حفاریهای غیرمجاز انجامشده در سالهای گذشته باشد یادآور شد: باتوجه به حساسیت این موضوع، به نیروهای یگان حفاظت شهرستانهای مختلف استان تأکید شد که بیشتر به محوطههای تاریخی سرکشی کنند و از آثار تاریخی این استان حفاظت بیشتری انجام دهند.
مکناوی با اشاره به اینکه نیروهای یگان حفاظت همواره درخصوص چگونگی حفاظت از محوطههای تاریخی آموزش میبینند بیان کرد: نیروهای یگان فعالیت زیاد و مستمری در محوطههای تاریخی داشته و دارند و در چند ماه اخیر، هم دستگیریهای زیادی داشتیم و هم باندهای قاچاق زیادی متلاشی شدهاند.
ماموران پلیس فرودگاه بینالمللی امامخمینی (ره) مدتی پیش درحالی باند بزرگ قاچاق اشیاء تاریخی را به همراه سه هزار و ۶۸۰ شیء شناسایی و منهدم کردند که مرتضی ادیبزاده ـ مدیرکل موزههای وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی پس از پایان بررسیهای کارشناسی اعلام کرد: سه هزار و ۶۸۰ قطعه شیء تاریخی توقیف شده در فرودگاه امامخمینی (ره)، که عمده آن از حفاریهای غیرمجاز در خوزستان بهدست آمده است، به وزارت میراثفرهنگی تحویل داده شد و به مخزن امن نیز منتقل شده است.
مدیرکل موزههای وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گفت: محموله اشیاء تاریخی توقیف شده در فرودگاه امامخمینی (ره) که روز سهشنبه ۳۰ خرداد ۱۴۰۲ با حضور رئیس پلیس پیشگیری فراجا، فرمانده پلیس فرودگاههای کشور و فرمانده یگان حفاظت میراثفرهنگی رونمایی شد، شامل سههزار و ۶۸۰ قطعه اثر فرهنگیتاریخی است که بیشتر آثار اصل بوده و حاصل حفاریهای غیرمجاز در خوزستان هستند.
او افزود: اشیاء مکشوفه از دوران عیلامی، هزاره اول قبل از میلاد تا قرون میانه اسلامی را در بر میگیرد. آثار عیلامی شامل دستبندهای طلا و نقره، گوشواره طلا، انگشتریهای طلای نگیندار و سکههای طلاست. همچنین مجموعه ارزشمندی از سکههای قرون اولیه اسلامی، سکههای اموی که عمدتاً ضرب خوزستان هستند در این مجموعه شناسایی شده است. علاوهبر این، یک مجموعه سکه عرب طبری مربوط به امرای طبرستان در قرون اولیه اسلامی در این مجموعه کشف شده که جنس بیشتر آنها نقره است.