آخرین به روز رسانی: شنبه 14 تیر 1404
آخرین به روز رسانی: شنبه 14 تیر 1404
دوشنبه 05 خرداد 1404
کد خبر: 6945
تعداد بازدید: 41

برگزاری بزرگداشتی برای شهید بهروز مرادی در خرمشهر

بزرگداشت شهید بهروز مرادی به همت اداره میراث فرهنگی خرمشهر و با همکاری هنرمندان صنایع‌دستی، برخی از رزمندگان دوران دفاع‌مقدس و با حضور برخی مدیران ادارات، چهارم خرداد‌ماه 1404 بر سر مزار این شهید برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث‌‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌‌‌دستی خوزستان، این برنامه در راستای بزرگداشت این شهید هنرمند برگزار شد؛ شهیدی که هرگاه سخن از او به میان می‌آید نخستین چیزی که در ذهن تداعی می‌شود تابلوی معروف او «به خرمشهر خوش آمدید؛ جمعیت ۳۶ میلیون نفر» است. این تنها یکی از ده‌ها اثر او و شاید از میان صدها اثرش در دوران دفاع‌مقدس ‌باشد.

هم‌اکنون نوشته‌های بسیار، آثار و سخنرانی‌های باقی‌مانده از او یادگارهای ارزشمندی از این شهید هستند. شهیدی که در زمان شهادت، دانشجوی رشته صنایع‌دستی دانشگاه هنر اصفهان بود و او را به «هنرمند شهید» نیز می‌شناسند.

در این برنمه که همزمان با تاریخ شهادت او چهارم‌خرداد ۱۳۶۷، تنها چند ماه مانده به پایان جنگ، برگزار شد، هنرمندان صنایع‌دستی خرمشهر و آبادان آثاری از خود را در حوزه‌های مختلف به نمایش گذاشتند و با چیدمان آثار در کنار مزار این شهید گرانقدر و برپایی ورک‌شاپ‌هایی مانند قلم‌زنی، گلیم‌بافی و نقاشی یاد و خاطره او گرامی داشته شد.

همچنین تعدادی از همرزمان شهید بهروز مرادی سخنانی ایراد کردند. جبار بیگی، یکی از فرماندهان و همرزمان او در دوران دفاع‌مقدس، خاطراتی از عملیات‌های شناسایی مشترک را بازگو کرد.

او گفت: روزی بهروز مرادی ۱۲ ساعت در فضای کوچک و فلزی زیر آفتاب سوزان برای رصد محیط مقاومت کرد و با آرپی‌جی منطقه را زیر نظر داشت؛ گرمایی که امروز هیچ‌کس توان تحمل آن را ندارد.

بیگی افزود: بهروز همیشه یک ضبط‌ صوت همراه داشت و صدای بمباران‌ها، سخنرانی‌های ائمه جمعه و حتی رادیوهای بیگانه را ثبت می‌کرد تا تحلیل‌های دشمن را بررسی کند.

در ادامه حسین فخری، رزمنده دفاع مقدس، مداح و نوحه‌خوان، خاطره دیگری از بهروز مرادی بیان کرد و گفت: شاید بتوان بهروز را اولین شخصی دانست که به تفحص پیکر شهدا پرداخت. او در کتابخانه مرکزی خرمشهر  پیکر شهدای تکاور را  که از پیش می‌دانست در آنجا شهید شده‌اند همراه همرزمانش چند روز پس از سوم خرداد ۱۳۶۱ خارج کرد.

فخری با ذکر خاطره‌ای از نقاشی شهید بهروز بر در مسجد جامع خرمشهر اظهار داشت: پس از آزادسازی خرمشهر، روزی در کوچه‌های شهر قدم می‌زدم و خاطرات تلخ و شیرین را مرور می‌کردم. نزدیک مسجد جامع بهروز را دیدم که مشغول نقاشی روی در فلزی ترکش‌خورده مسجد بود. وقتی پرسیدم بهروز، چه می‌کشی؟ گفت حسین، چند روز پیش وقتی نوحه ز خون شهیدان راه خدا را می‌خواندی این بیت مرا تحت تأثیر قرار داد: نمیرد یکی تا نزاید هزار هر آزاده‌مرد/چو دریا که موجش نگیرد قرار نماید نبرد. تصمیم گرفتم نقاشی‌ای با این مضمون بکشم.

این مداح و نوحه‌خوان بیان کرد: بهروز درخت نخل سوخته‌ای را کشیده بود که اطراف آن نخل‌های کوچکی سر از خاک برآورده بودند. این در امروز در موزه جنگ خرمشهر نگهداری می‌شود.

همچنین سردار جواد عزیزی، از دیگر یادگاران دفاع‌مقدس، در این مراسم درباره خاطره سرودن نوحه «ممد نبودی ببینی» گفت: در سال ۱۳۶۱، در مسیر تهران برای حضور در مراسم اولین سالگرد شهادت شهید جان‌آرا، در اتوبوس این نوحه را سرودم و در میسر بخشی از آن را خواندم که همرزمان سینه‌زنی کردند. در ادامه حسین فخری بخش‌هایی از این نوحه را خواند. اما برای اولین بار در محرم ۶۳ کویتی‌پور آن را کامل خواند.

گزارش از سجاد پاک‌گهر ـ رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خرمشهر

 


طراحی و پیاده سازی: راد وب