سرپرست ادارهمیراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شوشتر از برگزاری مراسم آیین و سنن محرمی در این شهرستان به همراه تجلیل از پیرغلامان حسینی خبر داد.
بهگزارش روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان، داود نجارآسیابانی ضمن تسلیت به مناسبت ایام سوگواری شهادت امامحسین (ع) و یاران با وفایش، گفت: همه ساله مردم این دیار همچون سایر شیعیان جهان در روزهای محرم و صفر در سوگ امامحسین (ع)، مراسمهای گسترده برگزار میکنند که بسیاری از این مراسمها، آیینها و سنتهایی هستند که فقط در شهر شوشتر اجرا میشوند و مختص این کهنشهر است.
سرپرست اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شوشتر افزود: از جمله این مراسمها میتوان به نصب بیرق شب اول محرم، نخل مَقوم امامحسین (ع)، ذکرخوانی و نوحهخوانی در موسیقی ۲۴ مقوم شوشتر، مراسم سهروزه، واویلاخوانی و سَبیل عطشان اشاره کرد که در فهرست آثار ملی نیز به ثبت رسیده اند.
او افزود: با برنامهریزیهای انجامشده توسط اداره میراثفرهنگی شوشتر، روز گذشته چهارم مردادماه 1404 ضمن تجلیل از پیرغلامان حسینی، مراسم احیاء آیین و سنن محرم در شهرستان شوشتر برگزار شد.
نجارآسیابان ضمن اشاره به مراسم سنتی و مذهبی برافراشتن بیرق (پرچم) عزای سرور و سالار شهدای کربلا در شب اول محرم بعنوان مراسم آغازین روزهای اندوه و غزاداری که هرسال با پوشیدن لباس سیاه و عطرآگین کردن پرچم با گلاب ناب و همینطور متبرک کردن آن به حرم مطهر امامحسین (ع) آغاز میشود، گفت: مراسم احیاء آئین و سنن محرم «سَبیل عطشان» سوم مردادماه ۱۴۰۴ مصادف با بیست و نهم محرم در مسجد شیخجعفر شوشتری (ره) و باحضور پیرغلامان و خیل عظیمی از عاشقان اباعبدالله الحسین (ع) برگزار شد.
او افزود: هدف از برگزاری این آئین ها حفظ سنتهای محرم در شوشتر و ترویج آنها در بین نسل جوانتر و ایجاد بستری برای تداوم آنها است.